• dilluns 3 d'octubre del 2022

Ports IB instal·la 82 boies al camp de fondeig de Formentor per protegir les praderies de posidònia

img

PALMA, 19 Ago.

Ports de les Illes Balears (Ports IB) ha dut a terme la instal·lació de les 82 boies previstes aquest any al camp de boies de la prada de Formentor, d'acord amb el decret de conservació de la posidònia oceànica a les Balears.

Segons ha explicat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge aquest divendres en nota de premsa, la prioritat aquest any ha estat engegar el camp de fondeig de Formentor, quan ha disposat de la pertinent autorització per a la seva instal·lació, atorgada durant el mes de juliol, amb l'objectiu de poder oferir el servei i, alhora , realitzar un control del fondeig per protegir la prada.

Durant aquest mes d'agost, a més de concloure la instal·lació de les boies, s'ha disposat d'una embarcació amb personal de Ports IB per donar informació als usuaris sobre la normativa i el procediment per realitzar les r serves per part de les embarcacions particulars.

Així mateix, hi ha informadors sobre la posidònia a la zona i agents de medi ambient per garantir el bon ús del camp de fondeig, i al llarg d'aquest mes d'agost s'han dut a terme controls per part del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS).

Després de la temporada, està previst dur a terme la resta d'actuacions contemplades al projecte, que inclou la instal·lació de fondejos ecològics, entre altres accions.

El camp de fondeig amb boies de Formentor s'afegeix als altres set camps que es van instal·lar a principi d'estiu a diferents indrets de les Illes, tots gestionats per Ports IB.

XOX