Notícies Balears.

Notícies Balears.

PortsIB aprova els plecs per a la regulació de les dues rampes interiors del Port de Ciutadella.

PortsIB aprova els plecs per a la regulació de les dues rampes interiors del Port de Ciutadella.

La Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua aposta per regular i ordenar la navegació per garantir la seguretat portuària i marítima

MENORCA, 23 Març.

Ports de les Illes Balears (PortsIB), entitat pública responsable de les competències i funcions executives dels ports gestionats per la comunitat autònoma, ha aprovat els plecs per a la regulació de les dues rampes interiors del Port de Ciutadella.

En nota de premsa, la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua ha informat que PortsIB ha aprovat els plecs per al concurs de les dues rampes interiors del Port de Ciutadella. Aquest concurs, estructurat en cinc lots de sis embarcacions cadascun, per un total de 30 embarcacions, es durà a terme durant quatre anys. La mesura, ratificada en el Consell d'Administració de PortsIB el passat dijous, introdueix un sistema de control i regulació en un àmbit que, fins ara, careixia d'aquests, amb la finalitat de garantir la seguretat i l'ordre en la navegació portuària i marítima.

La decisió respon a la necessitat de millorar la gestió en l'ús de les rampes. Prèviament, el procés permetia a qualsevol empresa accedir després de fer una sol·licitud i abonar un cànon, sense un límit específic en el nombre d'embarcacions. Aquest canvi busca restringir l'accés únicament a les empreses que resultin adjudicatàries en el concurs, establint un marc operatiu més estructurat, segur i ordenat.

Aquesta iniciativa no només busca millorar la seguretat dins del port, sinó també elevar la qualitat del turisme nàutic, promovent pràctiques responsables i sostenibles entre les empreses del sector. A més, és fruit del consens entre la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua i l'Associació Menorquina d'Empreses Nàutiques (Asmen), després d'un diàleg mantingut en una reunió el 13 de març, on es van explorar solucions a les necessitats del sector.

El canvi en la política d'accés a les rampes reflecteix el ferm compromís de la Conselleria amb la seguretat marítima, la protecció ambiental, i la promoció d'un turisme nàutic de qualitat. Al regular el nombre d'embarcacions, es busca evitar la saturació i assegurar una navegació segura per a tothom.

Aquesta mesura marca un abans i un després en la gestió portuària i marítima de Ciutadella, establint un precedent en la recerca d'un equilibri entre l'activitat econòmica i la sostenibilitat ambiental. Amb la implementació d'aquest nou marc, la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua avança als desafiaments del futur, assegurant que la navegació i el turisme nàutic al Port de Ciutadella prosperin dins d'un context regulat i segur.