• dimecres 7 de desembre del 2022

PP carrega contra el Govern per rebutjar la compareixença d'Armengol davant l'esborrany del PE: "S'amaga al Consolat"

img

PALMA, 14 Set.

El PP ha carregat aquest dimecres contra el Govern després que a la Junta de Portaveus s'hagi rebutjat la petició de compareixença de la presidenta de l'Executiu autonòmic, Francina Armengol, per donar les "explicacions oportunes" respecte a l'esborrany del Parlament Europeu (PE) sobre els abusos a menors tutelades . "S'amaga al Consolat", han criticat.

Així s'ha expressat en roda de premsa el portaveu parlamentari popular, Antoni Costa, que ha lamentat que sembla que els grups del Pacte no creuen que el tema tingui importància perquè la presidenta comparegui".

"L'informe constata l'existència d'errors sistemàtics en el sistema de protecció de menors tutelades al Consell, deficiències a la seguretat dels centres i manca de transparència i coordinació", ha reiterat el portaveu, que ha recordat que, davant d'aquestes conclusions inicials, van demanar també la dimissió de la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera.

"L'únic que soluciona un problema és abordar-lo amb contundència", ha sentenciat Costa.

El portaveu popular ha celebrat la compareixença de la delegada del Govern a Balears, Aina Calvo, per donar compte del trencament de les relacions d'Espanya amb Algèria i l'increment notable de l'arriba dóna de pasteres a Balears".

"Compareixerà en aquesta cambra amb el vot en contra de Podem i el PSIB, i l'abstenció de MÉS", ha lamentat Costa, que ha considerat que, encara que Calvo no té obligació legal de comparèixer, "sí té obligació moral".

Notícies més vistes Avui