• divendres 30 de setembre del 2022

PP critica que governs central i autonòmic "segueixin bloquejant" la millora de la insularitat i demana un model propi

img

Prohens: "És indigne que professionals que arriben a Eivissa a protegir la població hagin de dormir en un cotxe "

PALMA, 30 juny.

El PP ha criticat aquest dijous que el PSOE "seguisca bloquejant" tant al Govern central com al Govern la millora del complement de insularitat i ha reclamat un estudi del context balear que porti a l'actualització del complement d'insularitat amb un model particular per a les circumstàncies de les Illes.

La presidenta del PP de les Balears, Marga Prohens, i el vicesecretari de Organització Territorial, Miquel Tellado, han mantingut aquest dijous una reunió amb representants de la plataforma Insularitat Digna i han acusat, a la roda de premsa posterior, la presidenta del Govern, Francina Armengol, d'"obviar" que a les Balears falten al menys 200 policies nacionals i que hi ha dèficits en t totes les plantilles, situació que té conseqüències en la seguretat de la ciutadania i en la prestació de serveis públics.

Segons han explicat, els representants de la plataforma els han traslladat les condicions en què els funcionaris han de desenvolupar la seva vida i la seva feina. "És indigne que professionals que arriben a Eivissa a protegir la població hagin de dormir en un cotxe", ha afirmat Prohens.

Tots dos dirigents han insistit que el PP seguirà traslladant aquestes reivindicacions al Congrés i al Senat, així com a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, de la mà de l'eurodiputada Rosa Estaràs.