• divendres 2 de desembre del 2022

PP demana al Consell que els ramaders tinguin un lloc per dipositar les restes animals de les explotacions agrícoles

img

PALMA, 5 Set.

El PP ha demanat aquest dilluns al Consell Insular de Mallorca que els ramaders tinguin un lloc per dipositar les restes animals procedents de les explotacions agrícoles.

En una nota de premsa, el PP ha recordat que al ple de dijous passat va reclamar a la consellera insular de Medi Ambient, Aurora Ribot, que busqués un lloc per a aquestes restes d'animals davant la negativa d'Emaya, entitat responsable de les instal·lacions on es dipositen els animals morts, per "falta de capacitat".

"Volem saber quina solució dóna el Consell de Mallorca, que és l'organisme competent en matèria de residus a l'illa, sobre aquesta problemàtica davant la preocupació i el malestar dels ramaders de l'illa”, ha emfatitzat el portaveu del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés.

En aquest sentit, Galmés ha demanat donar resposta a les demandes del sector ramader que "no tenen on col·locar els exemplars de bestiar que moren a les seves finques". "Aquesta situació provoca un gran problema a les explotacions ramaderes i que aquest mes d'agost s'ha vist ofès per les elevades temperatures que hem tingut", ha explicat.

A més, el portaveu ha lamentat que Emaya i el departament insular de Medi Ambient "no es posin d'acord" i tinguin "versions oposades" respecte a la recollida de residus animals. "Una vegada més els socis del pacte d'esquerres demostren la poca comunicació i sintonia que tenen entre ells mateixos", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui