Prohens acusa el Govern anterior de "amagar" la improductivitat de la planta de Lloseta.

Prohens acusa el Govern anterior de

PALMA, 9 ago.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat que el seu Executiu va conèixer la manca de funcionament de la planta d'hidrogen de Lloseta "a l'inici d'aquesta legislatura", i ha criticat que l'anterior Govern ho "ocultés".

Així ho ha indicat la màxima representant de les Illes Balears aquest dimecres, a preguntes de la premsa sobre les solucions que aportarà durant el seu mandat per posar en funcionament aquesta infraestructura.

"Des del principi es va vendre com una inauguració i un hito històric. Després es va conèixer el fracàs de la instal·lació, que provenia de fàbrica" i sobre el qual "havia advertit el fabricant o distribuïdor que no funcionava", ha afegit.

En aquest sentit, ha censurat que "no s'hagi produït hidrogen a la fàbrica de Lloseta", una cosa que, des del seu punt de vista, és "preocupant" i "demostra" el que des de la seva formació havien apuntat, que "la sostenibilitat és creure en una economia més verda, amb les energies renovables, i no pot ser un eslogan o una bandera darrere la qual no hi hagi absolutament res".

Per aquest motiu, ha assegurat que aquesta és "una mostra més de la màquina propagandística de l'anterior Govern, que afectava fins i tot aquelles suposades banderes que volia agafar l'esquerra", i ha argumentat que això "ha fet un flac favor".

"Això va tenir unes conseqüències, ja que l'Ajuntament de Palma va comprar cinc autobusos, amb una despesa d'un milió d'euros cadascun, i van fer creure als ciutadans que funcionaven amb hidrogen de Lloseta", ha criticat la presidenta.

En aquest sentit, ha al·legat que els responsables polítics haurien de "donar explicacions", perquè la sostenibilitat i l'aposta per ser renovables "no pot ser una farsa com el que s'ha vist en aquest moment".

"La prioritat del Govern és canviar la propaganda per la gestió; canviar la fumera, les mentides i els enganys per la feina i per la gestió, i, sens dubte, la fàbrica d'hidrogen de Lloseta és un projecte estratègic i el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ja manté reunions amb totes les parts implicades per poder oferir una solució el més aviat possible", ha matitzat.

D'altra banda, la líder de l'Executiu balear ha assenyalat que en arribar al Govern els consellers s'han trobat amb 13.000 expedients d'energies renovables "aturats" o amb 5.000 expedients d'infraccions mediambientals "caducats" a causa de "la desídia i la manca de gestió", pel que, al seu judici, s'ha donat un "missatge molt negatiu a la ciutadania".

.

Categoría

Illes Balears