Prohens alerta de la gran vulnerabilitat de les dones amb discapacitat davant de la violència de gènere.

Prohens alerta de la gran vulnerabilitat de les dones amb discapacitat davant de la violència de gènere.

PALMA, 24 Nov.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha advertit aquest divendres de l'especial vulnerabilitat de les dones amb discapacitat davant la violència de gènere, en la presentació del cupó de l'ONCE dedicat al 25-N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

En un acte al Consolat de Mar, Prohens ha enaltit la tasca de la xarxa de suport que presta l'ONCE i ha insistit que el seu Executiu "no donarà ni un pas enrere en la lluita per aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones".

La presidenta ha citat el lema de la campanya del Govern per al 25-N d'enguany, "la violència contra les dones se'n condemna". "No hi ha cap dona, sigui quina sigui la seva condició física, que puguem deixar sola", ha declarat.

Per la seva banda, la consellera de Família i Afers Socials, Catalina Cirer, ha remarcat que la violència "no distingeix edat, nivell social ni nacionalitat" i ha considerat "preocupant" el desconegut sobre "com afecta aquesta violència a les dones amb discapacitat". "El risc que enfronten és quatre vegades més gran i les conseqüències tant físiques com psicològiques són més profundes", ha apuntat.

La presidenta del Consell Territorial de l'ONCE, Alejandra Luque, ha destacat que "el deu per cent de les dones víctimes de violència de gènere són dones amb discapacitat". Luque ha indicat que els venedors de l'ONCE ja estan repartint el cupó commemoratiu del 25-N, subratllant la importància de contribuir a difondre el missatge contra la violència de gènere.

En l'acte ha estat present també el delegat territorial de l'ONCE a Balears, Antonio Toledo.

Tags

Categoría

Illes Balears