Prohens aposta per la innovació en el sector turístic i defensa el potencial de les empreses de les Illes.

Prohens aposta per la innovació en el sector turístic i defensa el potencial de les empreses de les Illes.

El Govern preveu presentar aquest 2024 la nova llei turística.

PALMA, 12 de gener.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha subratllat aquest divendres la seva aposta per la innovació en el sector turístic, alhora que ha defensat el potencial de les empreses de les illes.

Ho ha fet al fil d'una visita a Juniper Travel Technology, una empresa de solucions digitals per al turisme que té els seus serveis centrals al Polígon de Son Castelló. L'empresa acaba de complir el seu vintè aniversari i ocupa més de 200 empleats en aquestes oficines de Palma.

Els representants de l'empresa, encapçalats pel seu director general, Juan Mateos, han exposat a Prohens la seva experiència empresarial a Palma i a tot el món. També hi han participat la responsable de màrqueting, Joana Bauzá, i el cap de planificació i processos, Jeroni Navarrete.

La presidenta, d'altra banda, els ha traslladat la voluntat del Govern de donar a conèixer el potencial de les empreses de les illes i de combatre "aquests missatges que estan contínuament atacant el sector turístic", a les portes d'una nova edició de la Fira de Turisme de Madrid (Fitur).

En aquest context, Prohens ha remarcat que el Govern defensa "la transformació, la millora i la modernització del sector turístic", enaltint la trajectòria de Juniper Travel Techonology com un dels "exemples que realment generen benestar i riquesa en la societat": "Una empresa que aposta per les noves tecnologies, la intel·ligència artificial i que exporta tot això des de Mallorca a tot el món".

En aquesta línia, Prohens s'ha mostrat convençuda que el futur del turisme a Balears passa per la innovació per "millorar les experiències" i gestionar diferents aspectes de la cadena, com les reserves o arribades de creuers, entre d'altres exemples.

Precisament, a preguntes dels mitjans, Prohens ha recordat que el Govern prepara l'esborrany d'una nova llei turística "consensuada amb totes les parts" i "menys intervencionista" que la de Francina Armengol. La presidenta ha confirmat que preveuen presentar la nova llei dins d'aquest exercici.

En aquest punt, Prohens ha criticat la llei anterior per "atacar la llibertat empresarial i la lliure competència"; elements que, ha dit, "no trobaran" en el seu projecte. Ha argumentat que, en canvi, la tasca de l'administració "és facilitar que la iniciativa privada pugui fer la seva feina".

Categoría

Illes Balears