Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prohens defensa el decret de Simplificació Administrativa: "Ho he portat a les urnes el passat diumenge".

Prohens defensa el decret de Simplificació Administrativa:

PALMA, 11 Juny.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha defensat el decret de Simplificació Administrativa, assenyalant que la política del Govern va ser valorada en les eleccions europees. "L'he portat a les urnes el passat diumenge", ha destacat.

Així s'ha expressat la líder de l'Executiu aquest dimarts en el ple del Parlament, després de ser preguntada per l'oposició sobre el decret, en concret, per la regularització de vivendes en sòl rústic.

En aquest sentit, Prohens ha insistit que aquesta mesura no va dirigida als especuladors sinó que busca "donar resposta a les famílies per garantir la seva seguretat i que puguin arreglar edificacions". "És una mesura per a les famílies normals", ha apuntat.

D'altra banda, la diputada de Unides Podem, Cristina Gómez, ha criticat que la legalització d'edificacions en rústic provocarà un 'pelotazo' i que el Govern "se situa al costat dels infractors".

En aquesta línia, el diputat de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha criticat el decret, considerant que es tracta d'una "barbaritat" i insistint que la regularització d'edificacions en sòl rústic incrementa la pressió turística.

Per a l'ecosoberanista, urbanitzar el Parc Bit és "massificar" espais d'innovació i augmentar el nombre de visitants del parc nacional de Cabrera és "massificar encara més aquestes illes fins i tot en els espais protegits".

Prohens ha retret a Apesteguia per "enganyar la gent", defensant que la legalització de vivendes "no és més que tornar a la regulació anterior" i que "no suposarà pressió turística ni territorial afegida a les Balears". "El decret també ho coneixien els votants quan van votar el passat diumenge", ha remarcat.

Igualment, el diputat socialista Iago Negeruela ha retret al Govern per les seves "ansies de depredar el territori" i ha assegurat que la seva formació treballarà amb les entitats per "aturar" el decret. Davant aquestes afirmacions, Prohens li ha demanat que "respecti la majoria parlamentària" i ha assenyalat que durant l'anterior legislatura es van autoritzar 2.000 vivendes en sòl rústic.