Prohens defensa la "llibertat" dels pares de portar els seus fills als bous a Balears tot i que a ella "no" li agradi.

Prohens defensa la

PALMA, 21 de gener.

La presidenta del Govern balear, Marga Prohens, ha defensat la "llibertat" dels pares de dur els seus fills a les corrides de braus a les Balears, malgrat reconèixer que a ella "no" li agraden i que, per tant, "és molt difícil" que els seus fills "vagin" a les places.

"El més important per a mi és la llibertat individual i jo crec en la capacitat dels pares de saber què els pot agradar als seus fills. No sóc qui per dir com educar ningú i els toros, encara que a mi no m'agradin, són una tradició que fa molts anys que està a Espanya", ha afegit, després que el PP hagi anunciat aquesta setmana que donarà suport una esmena de Vox, en el decret d'habitatge, per permetre l'assistència de menors a les corrides de braus a les Balears.

Prohens s'ha pronunciat així, aquest diumenge, en una entrevista al programa 'A viure Balears', de Ràdio Mallorca-cadena SER, recollida per Europa Press, en què, amb motiu de Sant Sebastià, les preguntes les han formulat sis nens de cinquè i sisè de primària de Pius XII i de l'escola pública Santa Isabel de 'Ciutat'.

Una entrevista, aquesta, en què la presidenta ha parlat també de temes d'actualitat com la implementació de la lliure elecció de llengua a les escoles de Balears, el preu de l'habitatge o el pes del turisme en l'economia de les Illes.

En concret, sobre la lliure elecció de llengua, Prohens ha reiterat que "no hi haurà segregació" a les aules a partir del proper curs, perquè "perquè hi hagués dues línies diferenciades caldria una modificació de la Llei de Normalització Lingüística i del Decret de Mínims" i això "no passarà".

"El que estem parlant és de posar en marxa un pla pilot voluntari" i que, per tant, "cada centre podrà decidir si aplica o no", en una "aposta per la lliure elecció de llengua en la primera ensenyança" que, ha recordat, "ja contemplava la llei educativa de la legislatura anterior".

A més, sobre habitatge, la presidenta ha reconegut que aquest és sens dubte el "principal problema" de Balears, "unes illes petites envoltades de mar, on és molt complicat construir totes les cases que serien necessàries per poder baixar els preus tant dels lloguers com de la compra d'un immoble".

I, en aquest sentit, ha destacat algunes mesures posades en marxa pel Govern en aquesta matèria, com haver eliminat l'impost de transmissions patrimonials per compra de primera vivenda a menors de 30 anys, del qual ja han pogut beneficiar-se uns 250 joves.

En tot cas, s'ha compromès a continuar treballant per donar solució a aquest problema, conscient que "cal fer habitatge públic, amb preu limitat, tant per a la compra com pel lloguer".

La presidenta ha parlat finalment, i coincidint amb què aquesta pròxima setmana s'inicia Fitur Madrid 2024, de turisme. La indústria que "més riquesa genera" i "més llocs de treball crea" a la comunitat autònoma tot i que, "a l'estiu, quan més gent ve a Balears, es produeix aquesta sensació d'angoixa real".

Per combatre això, Prohens ha apostat per "vincular turisme amb cultura i esport". "El turisme esportiu i cultural, respectuós amb el medi ambient i sostenible, és el tipus de turisme que volem", un turisme "millor repartit" i que vagi "més enllà del sol i platja".

L'entrevista, concedida al programa 'A viure Balears', de Ràdio Mallorca-cadena SER, ha permès amb tot conèixer una mica de la part més personal de la presidenta del Govern, Marga Prohens.

Així, ha compartit que de petita "era bona estudiant" i va estudiar Traducció i Interpretació perquè li agradaven les llengües, l'anglès i l'alemany, encara que va tenir etapes en què va voler ser "professora o azafata de vols" i que no s'imaginava treballar en política.

Malgrat això, ha estat diputada vuit anys al Parlament i quatre, al Congrés. Ara, és la presidenta del Govern i una de les coses que més li agrada de la seva feina "és quan la gent que no coneixes s'acosta amb respecte per parlar o agrair-te una decisió política" i el que menys, els 'haters', aquelles persones que s'amaguen rere l'anonimat de les xarxes socials. "S'hi porta molt malament", ha reconegut.

En tot cas, Prohens ha considerat "absurd fer prediccions" sobre si es veu en un futur com a presidenta del Govern d'Espanya i ha conclòs afirmant que, "quan un té un encàrrec, com ara" té ella al capdavant de l'Executiu balear "el més important és estar centrat i complir amb la paraula donada als ciutadans".

.

Tags

Categoría

Illes Balears