Prohens defensa la seva nova llei turística per evitar "situacions indesitjables" pel creixement poblacional.

Prohens defensa la seva nova llei turística per evitar

MADRID, 23 de gener.

La presidenta de Balears, Margalida Prohens, ha reivindicat la nova llei turística en la qual està treballant el seu Govern de cara a setembre, que apartarà la moratòria, entre d'altres coses, per evitar "situacions indesitjables" davant del creixement poblacional que travessa l'arxipèlag.

"Si no es planifica, si no ens avancem als reptes, tindrem situacions indesitjables, tant per al resident com per al que ve a visitar-nos. I gestionar no passa per una intervenció, no passa per la sobreregulació, no passa per prohibir. Gestionar passa per gestionar i per fer una nova llei turística", ha defensat Prohens en la seva intervenció en el Fòrum de Lideratge Turístic d'EXCELTUR, que s'emmarca en la celebració de la Fira Internacional del Turisme (FITUR).

En aquest context, la presidenta balear ha explicat que aquesta nova llei passa per aixecar la moratòria turística perquè, segons ha dit, "ataca a la llibertat de les empreses i ataca a tot aquell que vulgui venir a començar un negoci en el principal motor econòmic de les illes i ataca a la llibertat econòmica".

Això sí, ha rebutjat que això signifiqui "creixer sense límits": "Ha d'haver límits i l'aixecament de la moratòria ha de venir acompanyat de la recuperació de les bosses de places turístiques".

Amb tot, la presidenta balear ha començat la seva intervenció en aquest fòrum expressant el seu "orgull" per ser una comunitat turística. "I no demanarem perdó per això, ho dic perquè crec que és important també revertir segons quin discurs i dir que per a mi és un autèntic orgull que les seus socials de les principals empreses hoteleres segueixin estant radicades a Balears", ha proclamat.

Així mateix, ha reconegut el "greu problema" de l'oferta turística il·legal que hi ha a l'arxipèlag, recordant que en el decret d'emergència habitacional s'hi va introduir un article que permet als consells precintar els seus pisos turístics il·legals.

"Ens venien dient que no era possible, perquè precintàvem un habitatge, el dret de l'habitatge, que xocava amb el dret de l'habitatge. No precintem el dret a l'habitatge, precintem el dret a fer un ús empresarial i un ús econòmic d'un habitatge que no està donat d'alta, un habitatge il·legal", ha defensat.

.

Tags

Categoría

Illes Balears