Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prohens defensa que aixecar la moratòria turística "no vol dir créixer sense límits". Prohens defensa que aixecar la moratòria turística "no vol dir créixer sense límits".

Prohens defensa que aixecar la moratòria turística

PALMA, 12 Març.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha defensat que aixecar la moratòria turística "no vol dir créixer sense límits", sinó fer-ho "dins del marge que donen les bosses de places que es fixaran en base a la realitat de cada illa".

Així ho ha indicat la líder de l'Executiu balear aquest dimarts en el ple del Parlament, en què ha recriminat al PSIB per "criminalitzar" la gent que viu de l'arrendament turístic legal.

Prohens no ha concretat quan s'aixecarà la moratòria, tot i que ha assenyalat que el Govern combatrà l'oferta illegal i renovarà l'oferta obsoleta, entre altres qüestions. Així ha respost la presidenta a les preguntes del diputat socialista Iago Negueruela i de l'ecosoberanista Lluís Apesteguia.

"Treballarem perquè ni els residents ni els turistes sentin la saturació que van sentir durant quatre anys quan vostè era el conseller de Turisme", ha retret Prohens a Negueruela.

A més, ha destacat que el Govern ha posicionat a l'ITB de Berlín les Illes com a destí del turisme cultural i esportiu, sobretot durant els mesos d'hivern. Segons Prohens, les perspectives "són bones" però el Govern té "molt clar" que "l'èxit s'ha de gestionar per garantir el benestar" dels residents i de les persones que visiten les Illes.