• dimecres 5 d'octubre del 2022

Prohens demana per carta a Armengol poder debatre la rebaixa d'impostos davant la inflació a les Balears

img

PALMA, 11 Jul.

La líder del PP de les Balears, Margalida Prohens, ha remès aquest dilluns una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, en què li reclama poder debatre la llei de reforma fiscal dels populars, "vetada per PSOE, Podem i MÉS al Parlament", per baixar els impostos davant l'augment de la inflació a Balears.

"La reactivació del turisme a la nostra comunitat en aquest inici de temporada, que s'està traduint en nous llocs de treball, es veu, malauradament, contrarestada per aquest increment de preus, dels combustibles, de la llum i de la cistella de la compra en general, que es va menjant els ingressos de les famílies i empreses”, ha alertat Prohens.

A la missiva dirigida a Armengol, Prohens expressa la seva "preocupació" pels efectes que està tenint en l'economia de les famílies i empreses d'aquestes i les alts nivells d'inflació". "L'última dada d'increment de l'IPC a nivell nacional, ja al 10'2%, i la seva previsible rèplica en nivells similars a les nostres illes, ens obliguen a actuar", declara la 'popular'.

Segons Prohens, cal donar "una mà a les famílies, donant-los oxígens i alleugerint la seva actual càrrega fiscal", si bé per la "complexitat" del moment "no n'hi haurà prou només amb una mesura" ". "Tot el que sigui beneficiós i que es pugui aprovar serà ben rebut pels ciutadans", ha afegit.

Per això, després de recordar el "bloqueig" al Parlament a la reforma fiscal del PP que considera que "beneficiaria a rendes mitjanes i baixes", ha reclamat a Armengol "que faciliti el debat de la proposta". "Ho faig sense renunciar a poder-vos convèncer dels seus beneficis, com ja us heu convençut d'altres propostes del PP, com la rebaixa de l'IVA a la llum al 5%", indica Prohens.

De l'altra part, la líder del PP ha defensat com a "més necessari i urgent que mai per a les empreses i autònoms de Balears l'aprovació immediata del Règim Fiscal". La 'popular', que explica que després de la seva maternitat es reincorporarà ara de manera imminent a la seva tasca com a diputada al Congrés i que seguirà "treballant perquè sigui una realitat com més aviat millor", recorda a Armengol que "com a presidenta del Govern i compartint partit, tant amb el president del Govern, Pedro Sánchez, com amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, la seva implicació "és també imprescindible perquè es pugui desbloquejar".

Finalment, planteja la necessitat de "accelerar l'arribada dels fons europeus Next Generation EU".