Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prohens demana responsabilitat i assegura que la governabilitat de Balears "no es veurà afectada".

Prohens demana responsabilitat i assegura que la governabilitat de Balears

La presidenta diu que l'escrit per destituir a Le Senne no ha estat encara admès a tràmit i afegeix que seran els lletrats qui marcaran els passos a seguir per determinar el futur del Parlament.

FORMENTERA, 30 de gener.

La presidenta del Govern balear, Marga Prohens, ha puntualitzat que, després de la crisi a Vox, des de l'Executiu autonòmic segueixen demanant responsabilitat i que aquesta situació que afecta al Parlament es resolgui "lo més aviat possible, com s'han resolt situacions anteriors exactament iguals".

En declaracions als mitjans a Formentera, la líder de l'Executiu balear ha assegurat que la governabilitat "no es veurà afectada" per una crisi interna d'un partit. A més, ha assenyalat que no pot afegir res de nou al ja manifestat aquest dilluns "ja que no hi ha cap novetat que impliqui al Govern".

Prohens ha insistit que, després de la crisi a Vox, l'Executiu autonòmic continua amb la seva agenda i segueix gestionant, parlant dels problemes dels ciutadans de les Balears.

"Anem parlant amb tots i demanem el mateix que els sol·licitam en públic, que es resolgui la situació que és una crisi interna de Vox. Jo, dins d'una crisi interna d'un partit polític que no és el meu, no tinc res a dir, sinó només fer una crida a la responsabilitat", ha declarat, explicant que la situació al Parlament podrà restablir-se seguint allò marcat en el seu reglament.

La presidenta ha considerat que seran els lletrats qui indicaran els següents passos a seguir per determinar el futur del Parlament.

També ha recomanat "esperar" ja que l'escrit per destituir al president de la Cambra, Gabriel Le Senne, encara no ha estat admès a tràmit. "Anem a esperar que el lletrat digui als grups parlamentaris al Parlament quins passos cal donar", ha reiterat.

Sobre el pacte de govern amb Vox, Prohens ha fet èmfasi que la governabilitat no està compromesa. Segons ha assegurat, res ha canviat en relació al pacte de govern, per la qual cosa seguirà complint els acords d'investidura. "Jo tinc un pacte amb Vox, però sobretot tinc un pacte amb els ciutadans i seguiré governant i complint amb la paraula donada", ha dit.

Després de realitzar la seva primera visita oficial a Formentera després de la crisi del passat desembre, quan l'equip de govern insular va exigir la dimissió de l'actual president del Consell, Llorenç Córdoba, Prohens ha recordat que el compromís del Govern amb Formentera segueix "intacte" i que "ha estat intacte sempre".

"Avui estem aquí per parlar de problemes que té la gent de Formentera, no de problemes de polítics", ha reiterat Prohens, qui ha afirmat que segueixen treballant per donar solució a problemes "històrics" a l'illa.