Prohens destaca l'"any de canvi" a les Balears amb un projecte de "gestió, moderació i llibertat".

Prohens destaca l'

La presidenta fa un repàs de les mesures aprovades en els sis mesos de legislatura, després de les eleccions del passat 28 de maig.

Prohens: "Velarem pel compliment de la Constitució i el respecte a la separació de poders i a l'estat de dret".

PALMA, 30 Des.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha pronunciat el seu primer discurs institucional de Cap d'Any, en el qual s'ha adreçat a tots els ciutadans de les Balears, a través de l'IB3, destacant que 2023 ha estat un "any de canvi" per a les Illes, després de les eleccions del 28 de maig, amb un projecte de "gestió, moderació i llibertat".

Prohens ha agraït així la confiança que els ciutadans de les Balears van dipositar en ella en les eleccions del passat 28 de maig i ha reafirmat el seu compromís amb les quatre illes: Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

A més, a l'inici del parlament, la presidenta autonòmica ha destacat el quarantè aniversari de l'Estatut d'Autonomia, un projecte amb el qual el Govern està "absolutament compromès" i que ha marcat "una full de ruta i unes eines per afrontar els reptes presents i futurs des de la proximitat i des del respecte a la realitat, el caràcter i la idiosincràsia de les Balears, dins d'un projecte d'una Espanya unida, plural i diversa".

El discurs s'ha gravat en diferents punts de Palma, com la plaça Major i Cort, i també en establiments emblemàtics del centre, en reconeixement del seu valor i recorregut històric, així com també per donar suport al petit comerç.

De fet, la presidenta ha celebrat la plena reactivació de l'economia aquest any, reflectida en les bones dades d'ocupació, però sense oblidar les dificultats de molts ciutadans per arribar a final de mes pel cost elevat de la vida i la inflació.

Precisament, en aquest sentit ha fet un repàs de les mesures aprovades en els sis primers mesos de legislatura i ha destacat el valor de la paraula donada. Són mesures com l'eliminació de l'impost de successions; la rebaixa de l'impost per la compra d'una vivenda, de la qual ja s'han beneficiat més de 200 joves; la gratuïtat de tota l'etapa educativa de 0 a 3 anys; la constitució de la primera Taula de Diàleg Social entre Govern, patronals i sindicats per treballar per una llei de conciliació, i la inversió en recursos per lluitar contra la violència contra les dones.

Prohens ha destacat també la feina feta en termes de captació i fidelització de professionals sanitaris, que ha permès cobrir la plantilla del Servei d'Oncologia de l'Hospital Can Misses d'Eivissa. "Hem posat la salut per damunt de tot", ha afirmat.

La presidenta també ha tingut paraules per a un dels grans reptes de les illes, com és la sostenibilitat ambiental i la lluita contra el canvi climàtic. Per això, ha recordat, s'han posat en marxa mitjans per agilitzar la tramitació de projectes de transició energètica, la inversió de gairebé 200 milions en cicle de l'aigua, i en clau turística, l'aposta de créixer més en valor que en volum, optant per la qualitat i l'excel·lència, sostenibilitat i circularitat.

Tot això, ha explicat Prohens, tenint en compte l'estratègia del Govern per posicionar les illes com a destí cultural i esportiu. De fet, una de les imatges que es pot veure en el vídeo de Cap d'Any és la presidenta davant de la Llotja, que s'ha reobert aquest any al públic com a gran espai expositor, per potenciar la cultura com a senyal d'identitat.

Durant el discurs, la presidenta també ha marcat els objectius del Govern per al 2024, amb mesures orientades a donar impuls als emprenedors, autònoms, empreses i a tota la cadena de valor de les illes, apostant sempre per la innovació i l'excel·lència.

"Ho farem promovent la llibertat econòmica i la simplificació administrativa, per continuar sent terra d'oportunitats. Volem que les administracions públiques deixin de ser un problema per als ciutadans i un obstacle per a la competitivitat de les empreses", ha afirmat.

Així mateix, entre altres qüestions, Prohens ha afegit que el 2024 serà un any per treballar amb el Govern d'Espanya. "Defensarem sobretot els interessos i llibertats de tots els ciutadans de les Balears i vetllarem pel compliment de la Constitució i el respecte a la separació de poders i a l'estat de dret", ha subratllat.

Finalment, ha traslladat la il·lusió i el compromís de servei públic amb què el Govern continuarà treballant el 2024, concloent que és un honor "servir a aquest poble de gent valenta que pren coratge davant les dificultats, de gent treballadora i emprenedora".

.

Tags

Categoría

Illes Balears