Prohens, en mostrar les fotos de Puigdemont i Ternera al ple: "Aquests mai seran els meus socis".

Prohens, en mostrar les fotos de Puigdemont i Ternera al ple:

PALMA, 26 Set.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha retret al PSOE els seus possibles pactes d'una futura investidura per al Govern central en, durant el ple del Parlament balear d'aquest dimarts, mostrar les fotos de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i de l'etarra Josu Ternera i declarar que aquests "mai" seran "els seus socis".

Així s'ha pronunciat la líder de l'Executiu a raó d'una pregunta del portaveu parlamentari del PSIB, Iago Negueruela, qui l'ha interrogat per conèixer els socis amb els que vol pactar durant la legislatura.

Durant el debat parlamentari, Negueruela ha criticat que el Govern no hagi comptat amb les associacions memorialistes, amb els sindicats, en matèria de turisme; o amb les associacions que lluiten per dret a l'habitatge, mentre que només escolta als "promotors, especuladors i a uns interessos que no se sap quins són".

Prohens ha respost que estava disposada a seure "amb tothom" i ha assenyalat que ha proposat un pacte per la sanitat a tots els partits.

Acte seguit, ha reprochat la "suposada superioritat moral" des de la qual ha considerat que li ha parlat Negueruela i ha afirmat que "mai seran els seus socis fugitius de la justícia -mentre ensenyava una foto de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont- o un terrorista que justifica l'assassinat de guàrdies civils -mentre ensenyava una portada amb una foto de Josu Ternera-, i no haurien de ser els socis del PSOE si els queda algun sentit d'Estat".

.

Tags

Categoría

Illes Balears