Prohens entén que l'Estatut i la legislació educativa "no permeten la segregació".

Prohens entén que l'Estatut i la legislació educativa

Envia un "missatge de tranquil·litat" perquè "no hi ha cap decisió presa" i "no es poden avançar esdeveniments".

PALMA, 30 d'octubre.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, entén que l'"Estatut d'Autonomia" i la legislació educativa vigent "no permeten que hi hagi segregació" en l'ensenyament, per la qual cosa ha apostat per negociar "dins del marc dels límits que té ben clars el Govern".

Així s'ha expressat aquest dilluns Prohens en declaracions als mitjans durant la seva assistència a l'entrega dels premis extraordinaris de Formació Professional de grau superior 2021-2022, al Centre Cultural La Misericòrdia.

Prohens ha insistit, com ja va fer divendres el portaveu del Govern, Antoni Costa, que l'aplicació d'aquesta mesura inclosa en els acords d'investidura amb Vox es farà "des del màxim respecte a l'Estatut d'Autonomia", i "escoltant a tota la comunitat educativa".

No obstant això, la presidenta ha anat més enllà en sostenir que l'Estatut i la legislació educativa vigent "no permeten que hi hagi segregació", un terme que no li "agrada" per "parlar d'aquesta matèria lingüística" ja que considera que porta a "confrontació".

"Crec que s'ha de seguir parlant en el marc d'aquest acord d'investidura, en el marc d'aquests límits que té ben clars el Govern", així com el conseller d'Educació, Antoni Vera, ha declarat la líder de l'Executiu.

Davant els pronunciaments públics de diferents entitats del teixit cultural i educatiu, Prohens ha enviat un "missatge de tranquil·litat" a la comunitat educativa remarcan que "no hi ha cap decisió presa" sobre la lliure elecció de llengua a l'educació, per la qual cosa "no es poden avançar esdeveniments".

La decisió que es prengui, ha afegit, "respectarà l'Estatut d'Autonomia" i respectarà sobretot també els límits econòmics, pressupostaris i els recursos humans. "Sabem quins són els nostres límits", ha declarat.

Prohens ha recordat que la proposta del PP és que la lliure elecció de llengua s'implanti de forma progressiva, es faci "escoltant a la comunitat educativa" i que sigui una proposta "posibilista", referint-se amb això als recursos que seria necessari destinar per materialitzar la mesura. Per això, ha raonat que és un assumpte que no només competeix al titular d'Educació sinó també al d'Hisenda.

La presidenta ha insistit que la voluntat del Govern és "mantenir la tranquil·litat i la normalitat dins les aules" a l'hora de "complir els compromisos d'investidura".

Respecte a l'oferta de MÉS per Mallorca de arribar a un pacte per aprovar el sostre de despesa i tancar altres acords de legislatura, Prohens ha comentat que a la seva opinió "MÉS té una mica de conflicte" en aquesta matèria: "Basta mirar el que passa quan realment hi ha un pacte entre el meu partit i MÉS", ha dit en al·lusió al pacte municipal a Capdepera, pel qual els regidors ecosobiranistes han estat expulsats del seu partit.

En qualsevol cas, Prohens s'ha mostrat conscient que governa "en minoria", "des de tota l'humilitat i el coneixement de la complexitat que suposa". En aquest context, ha raonat que tenen un pacte d'investidura "i d'estabilitat" signat amb Vox per la qual cosa veu "lògic" que sigui amb ells amb qui negociïn en primer lloc.

Tags

Categoría

Illes Balears