• dimecres 7 de desembre del 2022

Prohens es compromet a simplificar i agilitzar tràmits i procediments per al desenvolupament de renovables a Balears

img

La presidenta del PP balear projecta també crear un fons finalista per a inversions en infraestructures vinculades al cicle de l'aigua

IBIZA, 2 Jul.

La presidenta del PP balear, Marga Prohens, s'ha compromès a simplificar i agilitzar tràmits i procediments per al desenvolupament d'energies renovables, atès que ha projecte crear un fons finalista per a inversions en infraestructures vinculades al cicle de l'aigua.

Segons ha informat el PP en una nota de premsa, la presidenta dels populars de les Balears, Marga Prohens, s'ha compromès aquest dissabte, a la cloenda del tercer fòrum del cicle 'El Protagonista ets Tu', centrat en aquesta ocasió en polítiques de sostenibilitat, a simplificar i agilitzar els tràmits i procediments per al desenvolupament de projectes d'energies renovables a Balears.

"Si volem donar un salt clar i continuar avançant necessitem comptar amb inversió privada. Hem de fer de les Balears un pol d'atracció d'inversió verda", ha exposat la líder dels populars de les Illes.

Prohens, que ha clausurat el fòrum celebrat aquest dissabte al Llatzaret de Maó, ha reivindicat el PP de Balears com a "liberal i
ecologista". "Perquè es pot ser liberal i ecologista. El PP aposta per la sostenibilitat, la transició energètica, la lluita contra el canvi climàtic. Compartim els objectius, però ho volem fer a la nostra manera, sense imposicions, amb la nostra recepta: gestió i llibertat”, ha defensat la líder popular, qui ha reiterat que “no renunciarà a cap bandera”. .

En aquesta línia, ha explicat que "de la mateixa manera que es vol treure l'Impost de Successions perquè un fill no hagi de renunciar a l'herència del seu pare o un nét a la del seu avi, també es té la voluntat que fills i néts puguin heretar sense renunciar al patrimoni natural que és Balears”.

D'aquesta manera, ha assenyalat que “el PP treballarà per assolir els objectius més ambiciosos en descarbonització i desenvolupament d'energies renovabels a Balears” per complir amb els objectius europeus i amb els Acords de París. Si bé ha apuntat que “s'està avançant”, ha destacat que “queda molt camí per fer” i que malgrat la "oportunitat històrica que donen els Fons Europeus Next Generation", "si es vol donar un salt clar cal comptar també amb inversió privada”. Per això, s'ha compromès a la "simplificació i agilització de les tramitacions i dels procediments per a la posada en marxa de projectes de transició energètica a Balears". "No pot ser que en lloc de posar facilitats, estiguem posant condicions i obstacles als qui volen invertir en renovables a les nostres illes", ha posat èmfasi.

Tot i això, ha defensat la necessitat que "arribi com més aviat millor el segon cable elèctric a Menorca per garantir el subministrament a l'illa amb totes les garanties i avançar cap a la plena descarbonització". "Si sóc presidenta del Govern teniu el meu compromís que treballaré perquè sigui així", ha traslladat als membres del PP de Menorca.

Prohens ha destacat també les polítiques de l'aigua i ha situat " el cicle de l'aigua com una de les prioritats del PP", per la qual cosa ha anunciat la creació de "un fons per a inversions per a la qualitat i l'estalvi d'aigua". Un fons que, ha explicat la líder dels populars de les illes, es dotaria amb la recaptació del cànon de sanejament i inversions que arribin de l'Estat i d'Europa, que tindrà caràcter finalista i que es destinarà a actuacions en infraestructures del cicle de l'aigua".

Finalment, ha posat en valor el paper en la cura de l'entorn de pagesos i ramaders, dels quals n'ha posat d'exemple el sector lleter de Menorca. "Per això el meu compromís és un pla de suport al sector primaris de les illes com a actor clau en la preservació i conservació del nostre paisatge i del nostre entorn", ha pronunciat Prohens.

Pel que fa al fòrum , cal destacar que hi han participat l'alcalde de Saragossa i president del PP d'Aragó, Jorge Azcón, qui ha detallat la seva gestió per assolir l'objectiu que Saragossa sigui una ciutat neutra climàticament el 2030; el CEO de l'empresa d'instal·lacions fotovoltaiques Solsulet, Joan Tur, que ha detallat els obstacles i les dificultats que hi ha el sector per al desenvolupament de projectes a les illes; i el cofundador d'Oikos, Toni Timoner, que ha assenyalat la "incongruència" per part del Govern de plantejar "objectius poc realistes" de descarbonització, mentre amb determinades normatives "es posen pals a les rodes".

La trobada ha estat presentada pel conseller de Gestió Ambiental del Consell d'Eivissa, Vicent Roig, i el col·loqui entre els ponents ha estat moderat per la presidenta del PP de Menorca , Coia Sugrañes.

Notícies més vistes Avui