Prohens exalta l'hostaleria balear com a "senyal d'identitat" i reconeix la seva capacitat d'atraure visitants.

Prohens exalta l'hostaleria balear com a

PALMA, 17 Oct.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha enaltit la restauració i hostaleria de les Illes Balears com a "seny de identitat" de les Illes i ha valorat la seva capacitat d'atraure visitants per conèixer un turisme gastronòmic.

Així s'ha expressat la líder de l'Executiu autonòmic durant la recepció, aquest dimarts, oferida en Consolat de Mar als guardonats i organitzadors de la I edició dels Premis Gastronòmics Mallorca.

"Els premis són un reconeixement que no només els organitzadors, sinó tota la societat, té ganes de fer-vos. La societat us deu un reconeixement que es pot estendre a moltes persones que ofereixen un servei imprescindible de la nostra manera de ser i de viure", ha dit la líder de l'Executiu autonòmic durant l'acte.

En aquesta línia, ha considerat que l'hostaleria i la restauració és "la principal eina de socialització" i s'ha retrobat a la pandèmia, quan el sector "va patir en aquestes Illes les majors restriccions de tot el país, amb bars i restaurants tancats i, en alguna ocasió, injustament assenyalats i criminalitzats".

Amb tot, ha continuat, quan el sector va tornar a obrir "la gent va respondre a una", demostrant "les ganes de sortir".

Igualment, la presidenta ha opinat que el reconeixement del sector passa per la seva "aposta per la qualitat, el producte local i per posar en valor el producte d'aquesta terra".

"Sense dubte, sou un reflex del nostre caràcter, de buscar les nostres arrels i tradicions", ha insistit Prohens, qui ha ressaltat la restauració i l'hostaleria com a "una senyera de identitat" de les Illes Balears.

En aquest punt, ha agraït la capacitat del sector d'atrapar visitants a les Illes per conèixer el turisme gastronòmic "que es vol cuidar, perquè és un turista de qualitat que vol conèixer de debò les Illes anant al més essencial, la seva gastronomia".

Els guardonats en aquesta I edició dels Premis Gastronòmics Mallorca han estat Vermuteria La Rosa a la categoria Cultura de Barra; bar Can Biel Felip a la categoria de Millor Variat; Bar Bosch a la categoria de Millor Llonguet; Borja Salas, d'Arabay Coffee Roasters, a la categoria de Millor Barista; Brassclub a la categoria de Millor Cocteleria; Fira Horeca de Balears a la categoria de Mecenatge i Patrocini; Can Company a la categoria de Producte Local i de Proximitat; Andreu Genestra a la categoria de Divulgació i Promoció de la Gastronomia de Mallorca; Fornet de la Soca a la categoria de Millor Forn i Pastisseria; Bodega Macià Batle a la categoria de Millor Vi; Cristina Pérez del restaurant Schwaiger a la categoria de Millor Cap de Sala; Santi Taura com a Millor Xef; Tomeu Caldentey a la categoria de Millor Trajectòria; restaurant Andreu Genestra a la categoria de Millor Restaurant, i Javier Jover, de restaurant Fusió 19, com a Millor Xef revelació.

.

Categoría

Illes Balears