Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prohens exigeix explicacions a Armengol per la seva vinculació en el cas Koldo: "De lo contrari, no pot seguir en el seu càrrec".

Prohens exigeix explicacions a Armengol per la seva vinculació en el cas Koldo:

PALMA, 1 de març.

La presidenta del Govern i del PP a les Illes Balears, Marga Prohens, ha exigit explicacions a la presidenta del Congrés, Francina Armengol, per la seva implicació en el cas Koldo, perquè "d'altra manera, no pot seguir ocupant el seu càrrec".

"Els espanyols no es mereixen que la tercera autoritat de l'Estat estigui implicada en una trama corrupta", ha indicat Prohens, insistint que "ja són massa ombres i dubtes" sobre la vinculació d'Armengol amb la trama.

En aquest sentit, la presidenta de les Illes Balears ha recalcat que durant tota la setmana ha estat "prudent" davant totes les informacions que apareixen en els mitjans de comunicació, i ha ofert la seva "col·laboració" i "exigit resposta".

Amb tot, ha dit en una entrevista radiofònica al programa 'Herrera en Cope', "s'ha vist a Armengol mentint després de sis dies en silenci, perquè les úniques afirmacions que ha fet són falses i s'han desmuntat amb documents".

"Cada dia coneixem informacions més greus que el dia anterior. Avui veiem que existia un certificat d'idoneïtat per poder pagar les mascaretes fraudulentes amb fons europeus", a més que "Ábalos ha admès que a les Balears ha hagut un perjudici pels ciutadans", ha sentenciat Prohens.

Per concloure, ha recordat que el Govern s'ha personat en la causa "per poder reclamar per via penal la totalitat de l'import pagat per les mascaretes 'fake'", i ha assegurat que arribaran "fins al final".

"Veiem que es va ocultar informació a la Guàrdia Civil, que hi havia intenció de mentir sobre la idoneïtat de les mascaretes i existia recel en reclamar a l'empresa", ha finalitzat la presidenta balear.