Prohens lamenta proliferació de lloguers turístics il·legals en els últims anys: "Amenaça la qualitat i la convivència". Prohens lamenta la proliferació de lloguers turístics il·legals en els últims anys: "Amenacen la qualitat i la convivència".

Prohens lamenta proliferació de lloguers turístics il·legals en els últims anys:

La presidenta del Govern demana deixar de parlar de sector turístic per parlar de sistema turístic circular

PALMA, 30 Oct.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha instat aquest dilluns a "perseguir, castigar i retirar del mercat l'habitatge turístic il·legal que ha proliferat a les Illes Balears en els últims anys".

La líder del Govern ha intervengut aquest dilluns al Fòrum Europeu de Turisme, organitzat a Palma per la Comissió Europea i la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea.

La reunió precedeix la Reunió Informal de Ministres de Turisme, que se celebrarà aquest dimarts, i té previst abordar en una taula rodona els habitatges d'ús turístic i l'equilibri necessari de les ciutats.

Sobre això, en una breu intervenció a l'inici de la jornada, Prohens ha lamentat que l'oferta turística il·legal s'hagi propagat a l'arxipèlag amenaçant la qualitat del destí i la convivència.

D'aquesta manera, la líder de l'Executiu autonòmic ha fet una crida a treballar a nivell comunitari per facilitar eines de control de l'oferta il·legal "perquè sigui perseguida, castigada i retirada del mercat". Ha expressat igualment la necessitat que s'articulin iniciatives legislatives i normatives a nivell europeu.

D'altra banda, la presidenta del Govern ha instat a deixar de parlar de sector turístic per començar a parlar de sistema turístic circular i ha assenyalat el compromís de la sostenibilitat del sector des de la triple vessant econòmica, social i mediambiental. "Cap d'aquestes potes pot fallar", ha afirmat.

Prohens ha subratllat la fragilitat del territori balear, "el més sensible al devenir del turisme" i ha recordat que va ser gràcies a la fortalesa del sector que es va poder recuperar l'economia. "El turisme és el motor de la nostra economia i no ens avergonyim d'això, al contrari, ens enorgullim", ha conclòs.

Categoría

Illes Balears