Prohens mostra "tota la solidaritat" amb una turista presumptament drogada i violada per tres homes en un hotel a Calvià.

Prohens mostra

PALMA, 26 d'agost.

La presidenta del Govern, Margalida Prohens, ha expressat aquest dissabte "tot el suport" a una turista presumptament drogada i violada per tres homes, detinguts aquest divendres per la Guàrdia Civil, en un hotel a Calvià, a l'illa de Mallorca.

En un missatge publicat a Twitter, recollit per Europa Press, la presidenta Prohens ha manifestat "tota la contundència contra aquest tipus d'agressions contra la llibertat sexual de les dones".

La dirigent autonòmica ha continuat el seu missatge a les xarxes socials donant "gràcies" a la Guàrdia Civil "per la seva actuació" i reiterant "tot el suport a la víctima".

"Queda molt camí i molt treball per fer entre tots", ha conclòs el seu missatge la líder de l'Executiu a Balears.

Cal recordar que, aquest divendres, la Guàrdia Civil va detenir tres homes per drogar i violar una turista en un hotel de Calvià, segons va informar la pròpia Benemèrita en un comunicat.

La Guàrdia Civil va tenir constància dels fets al matí del mateix divendres, després de rebre l'avís a la Central COS 062 d'una agressió sexual en un hotel de Calvià.

En concret, una jove turista va denunciar haver estat violada la matinada del divendres per uns homes que va conèixer la nit anterior i haver estat sota sumissió química, ja que va quedar completament indisposada, possiblement per la ingesta d'algún tipus de droga.

A més, va afirmar desconèixer la identitat dels agressors, coneixent únicament l'apòdoc utilitzat per un d'ells en una xarxa social.

Amb aquestes dades, efectius de l'equip especialitzat en agressions sexuals es van fer càrrec de la investigació i van traslladar la víctima a l'hospital de Son Espases per ser reconeguda pels facultatius i el metge forense, donant inici al protocol d'actuació davant aquest tipus d'agressions.

Posteriorment, els agents van identificar els agressors, que acabaven de deixar l'hotel on s'allotjaven amb direcció a l'aeroport per agafar un vol de tornada al seu país d'origen. A l'aeroport de Palma, van ser detinguts minuts abans d'embarcar en un avió amb direcció a Manchester.

Finalment, la Guàrdia Civil va instruir diligències per tractar d'aclarir el grau de participació en la violació de cadascun dels detinguts.

Tags

Categoría

Illes Balears