Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prohens no aconsegueix la majoria absoluta de diputats i serà investida dijous amb l'abstenció de Vox.

Prohens no aconsegueix la majoria absoluta de diputats i serà investida dijous amb l'abstenció de Vox.

PALMA, 4 de juliol.

La candidata del PP a la presidència del Govern, Marga Prohens, no ha aconseguit aquest dimarts, com estava previst, la majoria absoluta del Parlament per ser investida presidenta i haurà d'esperar a la segona votació prevista per dijous, moment en què amb l'abstenció de Vox en virtut de l'acord assolit entre ambdues formacions, serà proclamada líder del nou Executiu autonòmic per majoria simple.

La votació s'ha celebrat a les 17.50 hores en la segona jornada del debat d'investidura després de les respostes dels grups parlamentaris al discurs de Prohens d'aquest dilluns.

Com estava previst, Marga Prohens únicament ha aconseguit els 26 vots a favor del seu grup i del diputat de Formentera. L'abstenció dels vuit diputats de Vox en aquesta primera votació no ha estat suficient per aconseguir la investidura.

Abans, en la seva resposta a Vox, Prohens havia admès que aquest dimarts "no es veuria el canvi, encara que dijous l'Executiu començarà a caminar".

L'investidura es reprendrà dijous a les 18.00 hores moment en què després d'una intervenció de la candidata tindrà lloc la segona votació en què, previsiblement, els vuit diputats de Vox s'abstindran de nou i Marga Prohens serà proclamada presidenta del Govern.

La votació ha estat interrompuda quan estaven votant els membres de la Mesa en advertir el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, que faltaven diputats per votar, ell entre ells.

En reprendre's la votació amb el líder ecosobiranista, la secretària primera, Misericòrdia Sugrañes (PP), ha bromat dient que "ja podria haver votat a favor" i afegint "la propera vegada ho farem millor".

La nova presidenta prendrà possessió del càrrec aquest divendres a La Llotja de Palma. Fonts del PP han assenyalat que si es confirma la investidura, l'acte de presa de possessió serà a les 19.30 hores.

En aquest acte s'espera que només prengui possessió la nova presidenta autonòmica. La resta de membres que integrin el nou Govern balear assumiran els seus càrrecs la setmana vinent.

A dia d'avui, i per una qüestió de terminis, no ha transcendit quan prendrien possessió els propers consellers autonòmics encara que es barreja com més probable a principis de la setmana vinent.