Prohens no descarta retirar requisit del català en funció pública: "S'ha d'anar veient".

Prohens no descarta retirar requisit del català en funció pública:

PALMA, 4 Set.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, no ha descartat l'eliminació del català com a requisit per accedir a un lloc de treball en l'administració pública i, tot i afirmar que "complirà" amb el programa electoral del PP, l'acord de govern PP-Vox i l'Estatut, ha indicat que "s'haurà de anar veient".

Aquesta ha estat una de les respostes de la líder de l'Executiu balear, en ser preguntada per aquesta qüestió en una trobada del PP de les Balears celebrada aquest dilluns en un hotel de Platja de Palma, amb motiu de la inauguració del curs polític.

"S'haurà de anar veient conforme es donin passos i insistesc que els acords, el programa del PP diu el que diu i l'Estatut d'Autonomia diu el que diu. Jo esper excmplir amb tot", ha assegurat.

Cal recordar que el passat divendres, després de la reunió del Consell de Govern, el portaveu de l'Executiu autonòmic, Antoni Costa, es va pronunciar en termes similars en relació a aquesta qüestió, en afirmar que "ni es descarta ni es deixa de descartar".

Segons Costa, la mesura en el sector sanitari, continguda en l'acord PP-Vox era una mesura en primera instància que calia complir tot i que, va afegir, "de moment no hi ha segones instàncies, s'hi veurà en el futur".

((Hi haurà ampliació))

Tags

Categoría

Illes Balears