Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prohens posa la primera pedra del CEIP de Caimari: "Una reivindicació de fa molts anys".

Prohens posa la primera pedra del CEIP de Caimari:

PALMA, 25 Març.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assistit a l'acte de col·locació de la primera pedra del nou CEIP de Caimari en el qual ha celebrat que "es faci realitat" una "reivindicació de fa molts, massa, anys".

Així s'ha expressat Prohens aquest dilluns en declaracions als mitjans després de l'acte celebrat a la parcel·la anomenada 'finca de ses Deveres'.

Segons Prohens, el centre respon a una necessitat que va començar a ser evident a partir de 2010. "El centre ha estat molt reivindicat i lluitat", ha assenyalat, agraint a "tots els que fa tant de temps que esperaven un moment com aquest".

L'obra tindrà un cost de 4,8 milions d'euros i un termini d'execució de 13 mesos, de manera que es preveu que estigui acabada durant el mes d'abril de 2025. Així, el nou CEIP comptarà amb tres unitats d'educació infantil i sis de primària, la qual cosa suposa una capacitat de 225 places.

Prohens ha explicat que el projecte preveu la construcció de dos blocs. El bloc principal consta de planta baixa i planta pis i albergarà la zona administrativa i l'aula d'infantil a la planta baixa, a més de l'aula de primària a la planta pis. El segon bloc es destinarà a gimnàs, vestuaris, cuina, menjador i altres instal·lacions.

A més, la presidenta ha destacat que el municipi de Selva és "exemplar" per l'aposta que fa per l'educació de qualitat i per les infraestructures.

Igualment, Prohens ha agraït a l'Ajuntament, per la cessió del terreny en el qual es construirà el centre, així com a les persones que han estat implicades en el projecte, a l'empresa i als treballadors que faran possible l'obra.

La presidenta ha lamentat l'"estat d'abandonament" en el qual es troben moltes infraestructures i ha agraït la feina del conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera. "Perquè, tot i que a vegades el focus es posa en altres temes, tenim un conseller que està visitant tots i cadascun dels centres de les nostres illes, per veure l'estat dels centres i escoltar les necessitats dels claustres i de les famílies", ha afirmat.

En aquesta línia, ha esmentat que l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec) disposa d'un pressupost de 48 milions d'euros i que el pla d'infraestructures educatives preveu 154 milions d'euros d'inversió en centres educatius.

A l'acte també han assistit l'alcalde de Selva, Joan Rotger; el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera; el secretari autonòmic de Desenvolupament Educatiu, Mateu Suñer, i diversos representants de l'Ajuntament de Selva, de l'Ibisec i de l'empresa constructora.

La líder de l'Executiu balear ha mantingut aquest dilluns una audiència amb l'alcalde de Selva al Consistori per valorar i col·laborar amb les necessitats del municipi.

.