Prohens (PP) critica Sánchez per la seva manca de límits davant una amnistia i li demana que convoqui eleccions.

Prohens (PP) critica Sánchez per la seva manca de límits davant una amnistia i li demana que convoqui eleccions.

MADRID, 16 d'octubre.

La presidenta del govern balear, Marga Prohens, ha reprovat al líder del PSOE i actual candidat a la investidura, Pedro Sánchez, que "no tingui límits" i que "no s'amagui" per acceptar una hipotètica amnistia pels condemnats pel procés, exigint-li alhora que sotmeti a unes eleccions el canvi de postura del seu partit.

"No s'amagui per acceptar una amnistia, una amnistia amb la qual no es va presentar a les eleccions", assenyala durant un esmortzador informatiu organitzat per Europa Press, on a més critica que sigui un president que "no té límits" per mantenir-se al govern.

Prohens considera que en les negociacions de la investidura de Sánchez "predomina l'interès particular" i, per tant, creu que arribar a un pacte amb algú que no defensa els límits que va presentar al seu programa electoral ha de ser "fàcil". Per aquest motiu, demana al líder socialista que si "creu que els espanyols estan d'acord" amb una hipotètica amnistia, "vagi a eleccions".

Preguntada sobre un hipotètic referèndum a Catalunya, tal com defensa les formacions independentistes, Prohens està convençuda que si Sánchez ho "necessita", ho farà. "Encara que la lògica dels espanyols ens diu que no, Sánchez acaba demostrant que sí", reprova.

Pel que fa a la comissió de les CC.AA que tindrà lloc dijous al Senat i on els presidents autonòmics s'expressaran sobre l'amnistia, a la qual els barons socialistes ja han rebutjat assistir per incompatibilitats d'agenda, Prohens ha confirmat la seva assistència per "defensar la igualtat de tots els espanyols davant la llei".

"Les comunitats autònomes tenim la responsabilitat de exercir els nostres drets quan això -l'amnistia- passi", ha dit, uns drets que a la seva opinió inclouen defensar l'estat, els ciutadans i la democràcia.

A més, ha anunciat que no descarten la possibilitat de presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional "si escau la possibilitat" i després que els equips jurídics de les comunitats estudien els textos.

Prohens també ha volgut defensar l'actual líder de la seva formació, Alberto Núñez Feijóo, enaltint la seva "moderació i sentit comú" davant el "soroll". Un líder que "sí que és de paraula i que sí que complirà el que va dir que faria".

.

Tags

Categoría

Illes Balears