• dimecres 7 de desembre del 2022

Prohens promet posar en marxa una targeta social per accedir a prestacions

img

IBIZA, 24 Set.

La presidenta del Partit Popular de Balears, Marga Prohens, s'ha compromès durant la cloenda del IV Fòrum ' El Protagonista Eres Tú', celebrat a Eivissa, a posar en marxa una targeta social per facilitar l'accés a diverses prestacions, així com a garantir els recursos a menors amb necessitats especials de les Balears, tot si el Partit Popular governa a partir del 2023

El fòrum, que ha tingut lloc al Recinte Firal d'Eivissa, ha estat presentat pel president del Consell, Vicent Marí, i conduït per la secretària general del Partit Popular a Balears, Sandra Fernández, i ha comptat amb la participació de la vicesecretària nacional de Política Social del Partit Popular, Carmen Navarro, entre d'altres.

"No ha de sorprendre ningú que quan es parla dels més vulnerables, de qui més en necessita una mà, de qui n necessita més ajuda per garantir la seva igualtat d'oportunitats, quan es parla de les persones en risc d'exclusió social, quan es parla de les persones dependents, quan es parla de persones amb discapacitat, no ha de sorprendre ningú que el Partit Popular es bolqui i ofereix un fòrum d'aquest nivell. Amb aquest nivell de compromís perquè està a l'AND del Partit Popular”, ha reivindicat la líder dels populars de l'arxipèlag a la clausura del fòrum.

Segons ha dit Prohens, a més de seguir avançant en nous serveis, en places residencials o en ajuda a domicili, del primer del que cal parlar és de simplificar i reduir tràmits i terminis administratius necessaris per accedir a una prestació.

"No fer-los anar d'una finestreta a una altra de l'administració, amb un paper, amb un altre, fent-los anar d'una banda a l'altra. Això s'ha d'acabar”, ha advocat Prohens, davant el que s'ha compromès a “implantar la targeta social” amb tota la informació i tot l'historial de cada ciutadà que pugui necessitar una ajuda, en una sola base de dades, perquè conegui en temps real les prestacions, assistències i ajuts de què es pot beneficiar pel seu perfil.

A més de la targeta social, s'ha compromès a garantir els recursos per als menors amb discapacitat, afirmant que garantiran l'educació inclusiva, posant els recursos necessaris per als nens amb necessitats especials tant en centres públics com concertats.

"No podem permetre que a Eivissa es repeteixin casos com el de Luca, ni el de tants altres nens a totes les Illes, als quals no se'ls posa o fins i tot se'ls treuen els recursos de suport que necessiten per parlar de veritat d'una educació inclusiva. Ni tampoc el de Pablo, que ha hagut de bregar amb la seva família una lluita sense descans perquè li permetessin finalment matricular-se a la FP de jardineria, que era la seva vocació”, ha detallat la líder del PP de les Balears, que també es ha compromès a reforçar amb concerts i ajudes l'oci adaptat. Unitats de Treball Social dels Ajuntaments per apropar les polítiques de salut mental i que es faci en un únic acte administratiu la valoració del grau de dependència i l'elaboració del Pla Individual d'Atenció amb un projecte pilot a Santa Eulària.

Notícies més vistes Avui