Prohens reafirma el seu compromís amb l'Estatut d'Autonomia davant del text de l'Oficina de Llibertat Lingüística de Vox. Prohens reafirma el seu compromís amb l'Estatut d'Autonomia davant del text de l'Oficina de Llibertat Lingüística de Vox.

Prohens reafirma el seu compromís amb l'Estatut d'Autonomia davant del text de l'Oficina de Llibertat Lingüística de Vox.

Prohens reafirma el seu compromís amb l'Estatut d'Autonomia davant del text de l'Oficina de Llibertat Lingüística de Vox.

PALMA, 25 de setembre.

La presidenta del Govern, Margalida Prohens, ha reafirmat aquest dilluns el seu compromís amb el compliment de l'Estatut d'Autonomia davant del text de la proposició de Llei de creació de l'Oficina de Llibertat Lingüística presentat per Vox al Parlament.

Prohens s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans, en el marc d'una roda de premsa, posterior a la seva participació en la reunió amb del Patronat de la Fundació Impulsa Balears, que ha girat entorn del desenvolupament i execució del Pla anual, amb especial èmfasi en l'actuació del 'Sistema turístic circular'.

La dirigent autonòmica ha volgut aclarir, un cop més, que "Vox, com qualsevol grup polític al Parlament, està en tot el seu dret de presentar iniciatives parlamentàries". No obstant això, ha afegit, "en cap cas", la proposició de Llei de creació de l'Oficina de Llibertat Lingüística "és una iniciativa que comparteixi, ni el contingut de la qual coneixia prèviament el Govern".

Així, ha apuntat que, "si bé és cert que PP i Vox van pactar que hi hagués una Oficina de Drets Lingüístics", tal com es recull en l'acord de governabilitat d'aquesta Comunitat, "això fou per garantir la llibertat lingüística en les dues llengües oficials".

"Jo no faré de la llengua una batalla de política lingüística ni pels uns ni pels altres", ha subratllat Prohens, qui s'ha mostrat "orgullosa de ser part d'una comunitat bilingüe" on la llengua "és una eina de cordialitat i no de confrontació", malgrat "el que es pugui pretendre per una banda o per l'altra".

Per tant, la proposició de Llei de creació d'una Oficina de Llibertat Lingüística, presentada per Vox al Parlament, "és un text que caldrà analitzar, esmenar i, finalment, respectar el que surti de la Cambra Autonòmica encara que, tal com està redactat a dia d'avui, aquest Govern no ho comparteix".

Finalment, i preguntada si creu que la polèmica pugui afectar de alguna manera el Govern que presideix, Prohens ha considerat que "no" perquè "estan disposats i compromesos a complir el programa de Govern i els acords d'investidura" que, ha reiterat, "no és el que recull el text de la proposició de Llei presentat per Vox", i "complir l'Estatut d'Autonomia". "Això és un compromís ineludible, complir, respectar i fer respectar l'Estatut", ha sentenciat.

Tags

Categoría

Illes Balears