Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prohens rebutja una "amnistia en brut" perquè implica oblit i perdó sense rebre res a canvi. Prohens rebutja una "amnistia en brut" perquè implica oblit i perdó sense rebre res a canvi.

Prohens rebutja una

PALMA, 26 Març.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha negat que el seu Executiu vulgui implantar una "amnistia en rústic" perquè això implica "oblit i perdó a canvi de res".

"No parlem de cap amnistia en rústic, la diguin com la diguin. Preveu la incorporació dins l'ordenació de construccions fora d'ordenació amb sancions que ja han prescrit a canvi, evidentment, de pagar una sanció i criteris urbanístics i mediambientals que es coneixeran amb el decret", ha detallat la líder de l'Executiu autonòmic durant el ple del Parlament.

Així ha respost als reprotxes del portaveu parlamentari de MÉS, Lluís Apesteguia, qui ha recriminat al Govern que vulgui aplicar aquesta "amnistia" a "25.000 vivendes il·legals en rústic".

Sobre això, Prohens li ha recordat que "aquestes construccions fora d'ordenació no són noves". "Han estat vuit anys governant i no han fet res; aquí hi ha famílies, no grans inversors, i les han deixat de costat", ha sentenciat Prohens.

També, preguntada concretament si rebutja el concepte d'amnistia "en tots els casos", la presidenta ha recalcat que rebutja "de manera clara i contundent una llei aprovada per conveniència política per afavorir els interessos de qui l'han votat".

"Una amnistia que té nom i cognoms, que s'ha venut com una eina de convivència i, mentrestant, els beneficiats ja anuncien que es presentaran a les eleccions per trencar-la", ha afegit.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha reconegut que "la situació de l'habitatge" a les Balears "no és la desitjable", i ha assegurat que no enganyaran la ciutadania amb "fórmules màgiques".

"Parlem d'un tema complex que no es resol amb mesures simplistes", ha respost la líder de l'Executiu autonòmic a la pregunta formulada, en aquest cas, pel portaveu parlamentari de Més per Menorca, Josep Castells, qui ha lamentat que "per al PP" l'habitatge sigui "un actiu financer".

Prohens, durant la seva intervenció, ha defensat les polítiques d'habitatge del seu Govern, destacant el decret d'emergència habitacional, que pretén un "equilibri entre l'oferta i demanda sense necessitat de consumir territori i aprofitant sòl construït".

També ha esmentat altres mesures com l'eliminació de l'Impost de Transmissions Patrimonials en determinats casos o el programa Lloguer Segur "per incentivar els propietaris de 80.000 vivendes buides".