Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prohens reclama més esforços per valorar el patrimoni d'Eivissa reconegut per la Unesco.

Prohens reclama més esforços per valorar el patrimoni d'Eivissa reconegut per la Unesco.

IBIZA, 27 de març

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha participat a Ibiza en la Junta Rectora del Consorci Patrimoni de la Humanitat, assegurant que aquest any, quan es compleix el 25è aniversari de la declaració d'Ibiza com a Patrimoni de la Humanitat, cal redoblar esforços per "posar en valor aquest entorn únic" que hi ha a l'illa.

Després de la reunió, Prohens ha iniciat la seva intervenció destacant que les institucions han de "posar en valor" aquest patrimoni ja que el reconeixement de la Unesco és el punt de partida i el resultat d'un "èxit col·lectiu de molts anys". "S'està treballant des d'aquest Consorci en la conservació i manteniment d'aquest patrimoni únic", ha reiterat.

Prohens ha destacat l'esforç pressupostari per part del Govern, de l'Ajuntament d'Ibiza i del Consell per destinar recursos amb una inversió de 2 milions d'euros per institució i un total de 17 milions en 15 anys per complir amb les exigències que requereix la declaració de la Unesco.

La presidenta, en relació als projectes aprovats pel Consorci, ha considerat que el decret d'emergència habitacional permetrà reconversions de locals i un millor aprofitament d'espais podent comptar amb més habitatges dels previstos en un principi. En aquest sentit, des de l'Ajuntament han avançat que s'ha acordat reconvertir locals en habitatges a les unitats 2 i 3 de Sa Penya.

Sobre la Llei de Capitalitat, Prohens ha recordat que es compleixen cinc anys i el Govern incrementa la seva aportació "demostrant aquest compromís, no amb paraules, sinó amb fets".