Prohens recolza Rueda a Galícia i confia que junts continuaran defensant l'autonomia de les comunitats.

Prohens recolza Rueda a Galícia i confia que junts continuaran defensant l'autonomia de les comunitats.

PALMA, 14 de gener.

La presidenta del PP de Balears, Marga Prohens, ha donat suport aquest diumenge al president del PPdeG i titular de l'Executiu gallec, Alfonso Rueda, en l'acte 'Construir Espanya des de les Comunitats Autònomes', una cita que ha reunit tots els presidents regionals de la formació i que se celebra al Palau de Congressos i Exposicions de la Corunya (Palexco), i ha confiat que junts continuaran "defensant l'autonomia de les comunitats".

Prohens ha deixat clar que "sempre que el PPdeG truqui a la resta de comunitats autònomes, al Partit Popular de tota Espanya" aquestes acudiran perquè "el PPdeG és bastió, és model i és vaixell de proa al Partit Popular de tota Espanya".

Per això, ha volgut expressar "tot el suport des de totes les regions, totes les comunitats i, sobretot, de Balears" que, ha considerat també la presidenta del Govern, "té moltes coses en comú amb Galícia" perquè "estar envoltats de mar, marca una identitat, un caràcter i una manera d'entendre la vida".

"Fer de la moderació i de la gestió una manera de fer política per contrarestar el que, desgraciadament, hi ha en el Govern d'Espanya és alguna cosa que necessiten en aquests moments els ciutadans", ha remarcat en aquest sentit la dirigent 'popular'.

A més, ha afegit que "ser presidents de terres amb dues llengües i que des del PP s'entenguin aquestes dues llengües com una riquesa i que s'entengui tenir una llengua pròpia com un signe de riquesa cultural, pluralitat i diversitat i no com un signe d'enfrontament o de confrontació, com fan els partits nacionalistes, crec que són coses que, entre d'altres moltes, uneixen les Illes amb Galícia".

Així mateix, la presidenta del PP de Balears ha posat com a exemple de mesura importada del "bon fer" del PPdeG aquesta comunitat autònoma la gratuïtat de l'etapa educativa 0-3 anys.

Aquesta iniciativa, ha explicat Prohens, "no només és que s'importés sinó que va inspirar tot el programa de govern" del PP a Balears. "Va ser un objectiu tan prioriàri que l'hem implantat en els primers 50 dies de govern", ha comentat.

I, en aquest sentit, ha destacat que "en aquests moments, a Balears, ja no hi ha cap família que tingui un fill escolaritzat d'aquesta etapa educativa tan important, sigui en l'educació pública, concertada o privada, que s'hagi volgut adherir, amb unes condicions apreses del PPdeG i del govern gallec, que hagi de pagar per aquesta educació".

A més, ha afegit, "s'han invertit 40 milions d'euros més en el pressupost de la comunitat per al 2024 que en l'elaborat pels socialistes, aquells que parlen tant de drets, d'educació i de conciliació".

També, ha continuat, s'ha "recuperat el protagonisme de les famílies, de la família, que havia estat pràcticament esborrada de l'acció de govern socialista i que, sens dubte, constitueix un pilar fonamental de la societat i d'aquest partit; i, a més, s'ha "apostat per la gestió i tots els convenis signats amb els centres educatius 0-3 anys van ser signats abans de final d'any".

Així, "en aquests moments, la gratuïtat en l'educació 0-3 anys està implantada completament en tota l'etapa" a Balears i "s'estan retornant les quotes amb aquells que s'hi van adherir més tard".

"Un altre problema també compartit" per Galícia i Balears, segons la dirigent 'popular', és "la sanitat" i "la falta de professionals sanitaris a tota Espanya però amb algunes regions, com les Illes, on és especialment greu".

A això, Prohens ha destacat que Balears ha estat una comunitat "pionera" en regular les places de molt difícil cobertura, "havent aconseguit en sis mesos completar la plantilla del servei d'oncologia a Eivissa, que havia estat desmantellat". El proper repte, ha afegit, és el servei de digestiu de Menorca.

"Feia falta gestió, feia falta política i posar els problemes dels ciutadans al centre de l'acció política", ha cregut, congratulant-se de "haver demostrat que es poden baixar impostos i incrementar el pressupost en sanitat, en serveis socials i en educació".

Doncs, ha recordat, "en només 10 dies", des de la seva arribada al Govern, el PP va eliminar l'impost de successions i donacions per a tots els pares i avis i el va baixar al 50 per cent, en la resta de tipus, a més de baixar l'IRPF.

També, el Govern de Prohens va eliminar l'impost de transmissions patrimonials per a tots aquells menors de 30 anys, que accedeixin a la seva primera vivenda. De fet, ha comentat, "en només quatre mesos, ja són 200 joves que han adquirit la seva primera vivenda sense pagar aquest impost en una zona altament tensionada com Balears".

I, finalment, ha recordat l'aprovació d'un decret d'emergència habitacional, que regula "per primera vegada" les vivendes a preu limitat i permeten treure, en col·laboració amb el sector privat, vivendes un 40% per sota del preu de mercat.

"Això ja és una realitat en sis mesos però el més important és que estic convençuda que amb Alfonso Rueda, amb el PPdeG, continuarem defensant l'autonomia de les comunitats autònomes davant l'atac constant del Govern d'Espanya, en sanitat, en habitatge i, sobretot, amb que en aquests moments a Espanya desgraciadament hi ha ciutadans de primera i de segona. I, per això, és tan important que el PP segueixi en totes les regions del país", ha sentenciat

.

Tags

Categoría

Illes Balears