Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prohens reconeix la necessitat d'una política de contenció turística a les Balears. Prohens reconeix la necessitat d'una política de contenció turística a les Balears.

Prohens reconeix la necessitat d'una política de contenció turística a les Balears.

Prohens reconeix la necessitat d'una política de contenció turística a les Balears.

PALMA, 7 de maig.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha reconegut la necessitat d'una "política de contenció" turística i "de pensar a mig i llarg termini sobre el model turístic" que es vol a les Illes Balears.

Així ha respost aquest dimarts, durant el ple del Parlament, la líder de l'Executiu autonòmic a la pregunta formulada pel portaveu parlamentari de Més per Menorca, Josep Castells, qui ha aconsellat al Govern caminar cap a "una contenció del turisme" i solucionar altres "derivacions" que pot tenir "com l'habitatge".

En aquest sentit, la presidenta ha reconegut la necessitat de plantejar "polítiques de contenció" i també de "construir un espai de diàleg entre les diferents formacions", tot i saber que "alguns ni tan sols estaran".

Tot i això, en el relacionat amb el preu de l'habitatge, ha considerat "un error fer un diagnòstic tan simple del greu problema que se sent de l'habitatge", alguna cosa que la presidenta ha opinat que ve marcat "per moltes situacions i molt més que un factor".

Davant aquesta situació, Prohens ha destacat el desenvolupament de "polítiques d'habitatge, que no es van fer en vuit anys", i ha posat en valor el decret d'emergència habitacional, que permet fer "política d'habitatge sense consumir territori".

"El que sí que afecta a l'habitatge és la barra lliure que va haver-hi", ha finalitzat Prohens, en referència a les polítiques gestionades per l'anterior Govern.