Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prohens reconeix l'aportació del RCD Mallorca a la Copa del Rei i confia en més finals.

Prohens reconeix l'aportació del RCD Mallorca a la Copa del Rei i confia en més finals.

PALMA, 8 d'abril.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, juntament amb representants de les altres autoritats de les Illes Balears, ha rebut aquest dilluns, al Consolat de Mar, al RCD Mallorca, un equip al qual ha agraït "tot el que han donat" a la Copa del Rei i en el qual confia per disputar "més finals" perquè, ha assegurat, les "hi haurà".

Prohens ha estat l'encarregada de donar la benvinguda a l'equip subcampió de la Copa, i als aficionats que els han acompanyat, en aquest "petit i senzill" acte d'homenatge que, al seu judici, era "imprescindible" realitzar des de les principals institucions de les Illes per reconèixer la feina feta per l equip, "tot el que" aquest "ha donat" i "el mèrit que té haver arribat fins al final".

En aquest sentit, ha agrait al conjunt vermell que hagi regalat al mallorquinisme, 21 anys després, "una nova nit màgica", a més de "tot el camí de lluita, anant passant rondes" fins arribar a la final del passat dissabte davant l'Athletic Club de Bilbao a l'Estadi La Cartuja de Sevilla, on els jugadors del RCD Mallorca "es van deixar la pell, van tirar de caràcter, de nervis, d esforç, de concentració i de treball en equip ", demostrant "la compenetració d'un equip que en pocs anys ha passat de l'infern a tocar el cel, del fang a la final de La Cartuja", ha ressenyat.

A més, Prohens ha tingut paraules d'agraïment per a l'afició vermellona. "A tots ells, als més de 20.000 mallorquinistes que us heu desplaçat a Sevilla, us vull donar les gràcies per haver estat una afició exemplar, per la seva il·lusió contagiada, per la seva absoluta unió, deixant de banda les diferències, el que sempre resulta especial, i jo crec que tots els que van poder compartir-ho, encara ho recorden amb el pell de gallina. L' 'Operació Cartuja' va ser tot un èxit ", ha assegurat.

La presidenta també ha mencionat "els milers de mallorquinistes que no es van poder desplaçar, que van quedar a les illes, seguint el partit, a les places, a la pantalla que va col·locar l'ajuntament de Palma a la plaça de la Reina, en família" perquè "es va escoltar una sola veu, un sol color i una sola bandera". "Aquesta és la màgia d aquest esport, aquesta és la màgia del Mallorca ", ha afegit.

"No hem aconseguit la Copa però s'han aconseguit altres coses, com ser més forts com a equip, com a afició, com a club, com a illes", ha dit Prohens. "Ja sou història del mallorquinisme, sou els herois de tota una generació", ha afegit dirigint-se a tots els jugadors del RCD Mallorca, als quals ha demanat que se sentin "orgullosos" perquè els aficionats "ho estan" d'ells.

Així, s'ha mostrat convençuda que "hi haurà més finals" i que "la Supercopa d'Espanya serà una nova oportunitat" per aixecar un títol. Per aquest motiu, també els ha demanat "seguir treballant amb tota l'exigència que marca el míster Javier Aguirre, a qui caldrà deixar de trucar el basc Aguirre per començar a dir-li el mallorquí Aguirre, per signar segur un gran final de temporada ".

Finalment, Prohens ha tingut una menció especial per a "dues persones que representen el que és el mallorquinisme, la constància, el compromís amb un club, el sacrifici, les renúncies, el sofriment del 'Mallorqueta', que durant aquestes setmanes ho han repetit molt, venim de l'infern per tocar el cel". "Ells dos es van quedar quan el RCD Mallorca jugava a l'infern. I avui són els ídols de tota una illa, de tota una afició, de tota una generació, els capitans Abdón Prats i Antonio Raïllo". També, ha conclòs, "al president del RCD Mallorca, Andy Kohlberg i a tot el seu equip, per la seva aposta pel futbol d'aquestes Illes".

Precisament, el president del RCD Mallorca també ha intervingut durant la recepció de les autoritats de les Balears a l'equip, per afirmar que l'equip, tot i la derrota a La Cartuja, es sent "campió" perquè s'ha "fet història". "El club, la nostra gent, l'illa sencera, tots hem fet història", ha subratllat.

"Recordarem sempre aquesta copa i aquest final. Recordarem la il·lusió de la gent. Els carrers de Sevilla plens de vermell. La Fan Zone amb una festa de tots i 21.000 mallorquinistes a La Cartuja. Palma amb milers de persones veient el partit a la Plaça de la Reina", ha manifestat, afegint que "va ser una pena" la derrota" perquè l'equip va estar "molt a prop" de la victòria.

"Estem orgullosos del nostre equip. Estem molt orgullosos de tots vosaltres. Gràcies a Javier i tot el seu equip tècnic. I gràcies als nostres capitans i a tota la plantilla. Estem també orgullosos pel tot el staff, pel club, pel nostre equip, per el suport que rebem de les autoritats. No vaig néixer a Mallorca, però em sento molt aquí. Des del dissabte encara molt més ", ha manifestat.

Kohlberg ha reiterat que "el resultat no era el que volia l'equip, però això és l esport". "Guanyar o perdre forma part de l'esport. La cosa important és tornar a casa amb la satisfacció d'haver fet tot el possible per aconseguir l'objectiu. I ho heu fet, així que cap ben alt ", ha enfatitzat, convençut que "aquesta Copa del Rei significa molt més que una copa, és un moviment social. Som campions per la gent, pels nens. Som campions pels nostres valors, per la nostra entrega. Per haver recuperat l'essència del millor Mallorca".

Així, per acabar, s'ha compromès a "seguir treballant dur per seguir creixent". "Tenim un futur brillant davant nostre. ¡Visca el Mallorca i la seva gent!", ha conclòs.

Finalment, el capità del RCD Mallorca, Antonio Raïllo, ha pres la paraula per agrair en nom de tota la plantilla "el carinyo" que els han fet sentir en el desplaçament a Sevilla i en el rebre'ls de nou a l'illa.

"Crec que ens heu fet sentir com a casa, estant en una ciutat molt lluny d aquí, a la qual al cap i a la fi havíeu de desplaçar-vos, moure us i sacrificar-vos. Moltes gràcies de debò, ens sentim molt acollits, com a casa ", ha assegurat dirigint-se a l'afició.

"No vam aconseguir l'objectiu final, que era la victòria, que era venir aquí amb moltes ganes de celebrar, però que continuarem lluitant per viure molts més moments així", ha assegurat.

A l'acte de recepció al RCD Mallorca han assistit a més de la presidenta Prohens, el president del Parlament, Gabriel Le-Senne; el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés; l'alcaldessa de l Ajuntament de Palma, Jaume Martínez, i el president de la Federació de Futbol de les Balears, Pep Sansó, que han entregat un obsequi al club, respectivament. També ho han fet el delegat del Govern a les Balears, Alfonso Rodríguez, i el Comandant General de les Illes, Fernando Luis Gracia Herréiz.