Prohens: "Si el Govern central té 6.300 milions per a Rodalies, podrà signar un conveni per al tren de Llevant".

Prohens:

PALMA, 14 de novembre.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha afirmat aquest dimarts que si el Govern central té 6.300 milions d'euros per a les Rodalies de Catalunya abans de traspassar les competències, tindrà 50 milions per garantir la gratuïtat del transport a les Balears o recursos per signar un conveni que permeti fer realitat el tren de Llevant.

Durant el debat de les preguntes de control a l'Executiu en el ple d'aquest dimarts, Prohens ha recordat que la bonificació del transport dependrà del nou Govern i que les Balears reclamaran que es mantingui la bonificació.

Prohens ha respost a la diputada de Unides Podem, Cristina Gómez, que ha assegurat que l'acord de PSOE i Sumar contempla la gratuïtat, tot i que Prohens ha replicat que l'acord no parla de gratuïtat sinó de bonificacions en els abonaments "sense aclarir qui ho pagarà".

Gómez ha defensat que la mesura va ser exitosa i ha lamentat que el projecte de pressupostos autonòmics no contempli una partida en aquest sentit. "No creuen en el transport públic. Menys banderetes i més serveis públics", ha conclòs la diputada menorquina.

Categoría

Illes Balears