• dilluns 5 de desembre del 2022

Prop d'un centenar de persones censuren a Palma les morts a la tanca de Melilla i exigeixen rectificar Sánchez

img

PALMA, 26 juny.

Gairebé un centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge davant la Delegació del Govern a Balears, ubicada a Palma, per censurar les morts a la tanca de Melilla i exigir al president de l'executiu estatal, Pedro Sánchez, una rectificació.

Segons ha dit el portaveu de les Balears acollim', Plataforma que reuneix 32 organitzacions internacionals i associacions locals, en declaracions als mitjans, "la concentració d'aquest diumenge ha estat convocada per recollir el sentir de la ciutadania de les Illes".

En aquesta línia, ha apuntat, que "davant del que va passar aquest divendres passat, 24 de juny, a la tanca de Melilla, era evident que calia respondre d'alguna manera".

"La forma de respondre de 'Les Balears acollim' ha estat aquesta concentració, en la qual, des del respecte als morts i als seus familiars, s'han guardat dos minuts de silenci, per denunciar què està passant, i demanar que es revoquin uns acords que són els que han provocat aquests fets --en referència als acords entre Espanya i el Marroc--", ha assenyalat així mateix.

També, ha demanat al president del Govern, Pedro Sánchez, que demani perdó i rectifiqui les seves declaracions elogiant la coordinació entre les forces policials de Rabat i els cossos de seguretat de l'Estat.

p>

Finalment, el portaveu de les Balears acollim ha sol·licitat un canvi en les polítiques migratòries que posin la vida al centre de totes les mesures a considerar.

Entre els que han assistit a la concentració en denúncia per les morts a la tanca de Melilla s'ha pogut veure representants de MÉS i d'Unidas Podemos.

Notícies més vistes Avui