Prop de 138 comerços decideixen no obrir dissabte a Palma malgrat no ser festiu de Sant Sebastià, segons Pimem-Comerç.

Prop de 138 comerços decideixen no obrir dissabte a Palma malgrat no ser festiu de Sant Sebastià, segons Pimem-Comerç.

PALMA, 20 de gener.

Un total de 138 comerços de Palma han decidit no llevar la persiana aquest dissabte, 20 de gener, dia de Sant Sebastià, patró de Ciutat, malgrat que l'Ajuntament hagi decidit, per primera vegada i per unanimitat, no declarar festiu aquesta data perquè cau en cap de setmana.

Així ho ha informat el vicepresident de l'associació del comerç de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem-Comerç), Miquel Àngel Salvà, en declaracions a Europa Press, en les quals ha comentat que "cap a les 11.00 hores" ha donat una volta pels carrers Oms, Ramblas, Costa de sa Polç, Sant Miquel, Jaume II, Sindicat i Velázquez, observant com aquests "estaven buits, encara que fos dissabte", comptabilitzant "uns 138 comerços tancats".

Una xifra, ha reconegut, "superior a l'esperada" quan aquest dimecres, 17 de gener, animaven a tancar el petit comerç per Sant Sebastià per "coherència i reivindicació" del patró de Palma.

En aquest sentit, Salvà ha reiterat que "no s'entén canviar Sant Sebastià per Sant Joan". Doncs, ha considerat que aquesta darrera festivitat "no pinta res a Palma". I, per aquest motiu, ha demanat a l'equip de govern municipal i a l'oposició "mantenir, com és tradició, els festius tant de Sant Sebastià com de Sant Esteve".

"Les coses que són nostres no se n'han de tocar", ha insistit el vicepresident de Pimem-Comerç, recordant que aquesta data es va votar per unanimitat per part de tots els partits polítics, "per la qual cosa res més lluny de criticar únicament l'actual govern de Cort, sinó que" aquesta reivindicació "és estesa a tota l'oposició".

Així, finalment, ha confiat que, quan arribi el moment de decidir els festius per l'any vinent, 2025, polítics, sindicats, patronals i veïns s'asseguin per acordar els mateixos. "Estic convençut que això serà així", ha conclòs.

Tags

Categoría

Illes Balears