Prop de 160.000 alumnes de P3, primària i ESO i 10.000 universitaris comencen aquest dilluns el curs a les Illes Balears.

Prop de 160.000 alumnes de P3, primària i ESO i 10.000 universitaris comencen aquest dilluns el curs a les Illes Balears.

El curs comença amb 156 aules modulars

PALMA, 11 de setembre.

Un total de 159.905 alumnes d'educació infantil, primària i secundària comencen aquest dilluns el curs escolar a 384 centres públics i concertats a Balears, 1.711 més que l'any anterior, mentre que al voltant de 10.000 universitaris també comencen les classes a la UIB.

Quant als alumnes d’infantil, primària, ESO i Batxillerat, hi ha 126.615 alumnes a Mallorca, 19.158 a Eivissa, 12.902 a Menorca i 1.230 a Formentera. Es tracta de dades provisionals de matriculació, de manera que la xifra final d'alumnes del curs pot variar.

El curs comença amb 14.520 docents en plaça, la qual cosa suposa un augment de 2.148 docents respecte al curs passat. D'ells, 12.470 són funcionaris de carrera, la qual cosa suposa que, en l'àmbit de personal docent, un total de 2.148 docents han consolidat la seva plaça en aquest curs. Són 9.688 a Mallorca, 1.527 a Eivissa, 1.167 a Menorca i 88 a Formentera.

Segons la Conselleria d'Educació, amb la dotació d'aquests docents als centres de les Illes es compleixen les ràtios que marca la normativa, fixades en 25 alumnes per aula a primària i 30 alumnes per aula a secundària. Tots els grups estan per sota d'aquestes ràtios.

D'altra banda, la Conselleria ha avançat que un dels seus objectius serà reduir el nombre d'aules modulars --el que comunament es diu 'barracons'--, que s'ha incrementat en els últims anys. Actualment els centres de les Illes tenen 156 aules modulars.

Així mateix, aquest curs la Conselleria destina gairebé 3 milions d'euros a ajudes per a llibres de text i material didàctic tant en els centres públics com concertats. Aquestes ajudes arribaran a 70.206 alumnes de 288 centres tant de primària com de secundària. Les ajudes de menjador escolar, per la seva banda, han rebut 17.116 sol·licituds.

Quant al transport escolar, es faran un total de 271 rutes a totes les Illes.

Paral·lelament, aquest curs les famílies amb fills de zero a tres anys matriculats a 'escoletes' podran beneficiar-se de quatre hores diàries gratuïtes, en horari de matí. El Govern destina més de 38 milions d'euros a aquesta mesura. Properament es citaran els centres per a signar els convenis, que ja s'han publicat en el Butlletí Oficial.

Paral·lelament, la Universitat de les Illes Balears (UIB) també comença les classes aquest dilluns, amb uns 10.000 alumnes de grau matriculats. Juntament amb els màsters universitaris i altres cursos de la UIB, s'esperen al voltant de 15.000 estudiants per aquest curs.

Aquest curs hi ha algunes novetats en l'oferta d'estudis universitaris. S'ha posat en marxa la doble titulació de grau de Matemàtiques i Informàtica, que s'imparteix a Mallorca, amb deu matriculats fins a la data. A les seus universitàries de les illes més petites s'implanta el grau d'Enginyeria Informàtica, amb nou matriculats a Menorca i 11 a Eivissa.

Quant als estudis de màster, s'inicia el nou màster universitari en Odontologia Digital, impartit per l'Escola Universitària Adema, i els renovats màsters d'Advocacia i Procura i Enginyeria Industrial. A més, s'engega el programa de doctorat en Nutrició Humana i Patologies Associades.

A més, en els pròxims mesos s'inaugurarà l'edifici interdepartamental III, que acollirà els estudis de Ciències de la Salut diferents de medicina --infermeria, psicologia, etc.--. Mentre, la universitat segueix necessitant una segona residència d'estudiants, amb 150 alumnes en llista d'espera.

Tags

Categoría

Illes Balears