• dimecres 7 de desembre del 2022

Prop de 2.500 persones se sumen a la 'marea rosa' de suport a la lluita contra el càncer de mama a Palma

img

Ludovic Leguelles, amb un temps de 27':14'', i Victoria Benavides (30':28'') han estat els guanyadors de la cursa

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, participa al tall de cinta i compte enrere de la caminada popular

PALMA, 23 Oct.

Prop de 2.500 persones s'han sumat aquest diumenge a la 'marea rosa' de suport a la lluita contra el càncer de mama als carrers de Palma, corrent o caminant, en definitiva participant a la setena edició de la cursa solidària 'Mallorca En Marxa Contra el Càncer'.

Segons ha informat l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a Balears en nota de premsa, aquest diumenge, milers de participants han pres els carrers del centre de Palma, corrent o caminant, per donar suport a les persones amb càncer ia les seves famílies i la tasca que realitza l'AECC a les Illes, participant a la setena edició de la carrera solidària 'Mallorca En Marxa Contra el Càncer' que, a més, aquest any s'ha sumat al color rosa en suport a les dones amb càncer de mama, el Dia Mundial del qual es va celebrar dia 19 d'octubre.

A les 10.00 hores, a l'Avinguda Antoni Maura, la campiona de motociclisme Pakita Ruiz, padrina de la cursa, ha donat el tret de sortida a la Cursa Open de vuit quilòmetres en què han participat 400 atletes ; acompanyada pel president de l'AECC a les Balears, el doctor José Reyes; la regidora de Turisme, Sanitat i Consum de Palma, Elena Navarro; la consellera insular de Drets Socials i presidenta de l?IMAS, Sofia Alonso, i representants de les empreses patrocinadores de l?esdeveniment que s?han acostat al Parc de la Mar per gaudir d?aquesta cita solidària.

El doctor José Reyes ha agraït a tots els participants el seu suport en un dia "molt especial" per a l'Associació. "Col·laborant en la carrera, aconseguim fons perquè tots tinguem les mateixes oportunitats davant del càncer. Lluitar perquè, davant del càncer, totes les persones siguem iguals. Hem d'aconseguir d'una vegada per totes eliminar les diferències davant aquesta malaltia i que tota la societat tingui les mateixes possibilitats per prevenir el càncer, viure amb ell i accedir als resultats de la seva investigació. Avui, les persones amb càncer saben que no estan soles en la seva lluita”, ha dit.

Ludovic Leguelles, amb un temps de 27:14, i Victoria Benavides (30:28) han estat els guanyadors de la cursa. Els han acompanyat al podi Antonio Sánchez-Grao i Antoni Fons, en categoria masculina i Sabrina Gregorio i Mireia Huerta, en categoria femenina.

A les 12.00 hores, ha tingut lloc la sortida de la multitudinària caminada popular , de quatre quilòmetres, no competitiva, que ha comptat també amb la presència de la consellera de Salut i Consum del Govern, Patricia Gómez, al tall de cinta i compte enrere.

D'aquesta manera, una gran 'marea rosa' en suport a la lluita contra el càncer de mama que, el 19 d'octubre passat va celebrar el seu Dia Mundial, ha envaït els carrers de Palma amb prop de 2.500 participants.

Notícies més vistes Avui