Prop de 3.500 joves de les Balears demanen el Bono Cultural Jove a menys d'un mes de finalitzar el termini de sol·licitud.

Prop de 3.500 joves de les Balears demanen el Bono Cultural Jove a menys d'un mes de finalitzar el termini de sol·licitud.

PALMA, 11 Set.

Prop de 3.500 joves de les Illes Balears ja han demanat l'ajuda de 400 euros per al consum de productes i serveis culturals inclosos en el Bono Cultural Jove, que es pot sol·licitar fins al pròxim 30 de setembre.

Aquesta xifra de sol·licitants representa poc menys del 30 per cent dels possibles beneficiaris d'aquestes ajudes, atès que a l'arxipèlag hi ha més de 12.000 persones empadronades nascudes el 2005 i que, per tant, compleixen els 18 anys el 2023, un dels requisits per optar a aquesta subvenció, que els facilita l'accés a espectacles, llibres, música o plataformes digitals, entre d'altres.

En un comunicat, el Ministeri de Cultura i Esport ha explicat que per sol·licitar el xec, les persones interessades han de registrar-se al web del Bono Cultural Jove amb alguna de les formes d'identificació digital: Cl@ve amb registre bàsic --que es pot obtenir per videotrucada--, Cl@ve amb registre avançat --presencial i per a qui encara no hagi complert la majoria d'edat-- o bé el Certificat digital.

El Ministeri de Cultura destina prop de cinc milions d'euros per al desenvolupament de la segona edició d'aquest programa a les Illes Balears, que pretén incentivar el públic jove i donar suport al sector cultural.

A partir de la concessió de l'ajuda, les persones beneficiàries disposaran d'un any per utilitzar els 400 euros en algun dels establiments adherits a tot Espanya.

El Bono Cultural Jove funciona amb una targeta de prepago que es pot descarregar en format virtual, en el dispositiu mòbil, o bé imprimir en format físic.

L'ajuda contempla tres apartats diferents en els quals se distribueixen els 400 euros d'ajuda, 100 euros per a productes físics, com ara llibres, premsa o discs; 100 euros per a productes digitals, com ara premsa digital, podcasts, videojocs en línia i plataformes virtuals; i 200 euros per a arts vives, com ara teatre, òpera, cinema, dansa, museus o espectacles taurins.

En la primera edició d'aquesta iniciativa, a les Balears s'han realitzat prop de 18.500 operacions amb el Bono Cultural Jove, per un import total de prop de 610.000 euros.

Categoría

Illes Balears