Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prop de 500 persones participen en la V Cursa i Marxa per a la Prevenció del Suïcidi aquest diumenge a Calvià.

Prop de 500 persones participen en la V Cursa i Marxa per a la Prevenció del Suïcidi aquest diumenge a Calvià.

PALMA, 10 Set.

Prop de 500 persones han participat a la V Cursa i Marxa per a la prevenció del suïcidi aquest diumenge a Calvià per sensibilitzar la societat i donar visibilitat a aquesta realitat amb motiu del Dia Mundial.

Segons ha informat l'associació 3 Salut Mental en una nota de premsa, enguany l'activitat s'ha desenvolupat en el marc del Programa (des)Integrades per a la prevenció de la conducta suïcida des de la vessant sociocomunitària a les Illes Balears.

Aquesta iniciativa la van posar en marxa l'associació Familiars i Amics Supervivents per suïcidi de les Balears (Afasib) i 3 Salut Mental el passat gener amb el suport de la Conselleria de Famílies i Assumptes Socials del Govern a càrrec del 0,7 per cent de l'IRPF i que ha permès en aquests mesos assessorar o acompanyar en el dol per suïcidi a 236 persones.

A més de la cursa de sis quilòmetres, s'ha organitzat la marxa #unmetrepercadavida, que enguany ha comptat amb 4.003 metres en record de les persones que van morir per suïcidi a l'Espanya el 2021.