Notícies Balears.

Notícies Balears.

Prop de 70% dels hotels de Mallorca estaran oberts a març.

Prop de 70% dels hotels de Mallorca estaran oberts a març.

Frontera destaca que no s'espera una baixada entre Setmana Santa i l'estiu com en anys anteriors

PALMA, 25 de gener.

El 69% dels hotels associats a la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) estaran oberts al març, segons ha informat aquest dijous la presidenta de la patronal, María Frontera, durant la Fira Internacional de Turisme (Fitur) que se celebra aquests dies a Madrid.

Frontera s'ha felicitat per la regularitat de feina, amb més d'un 47% de la planta oberta pel febrer. Al març, amb l'arribada de la Setmana Santa a final de mes, s'arriba al 70%, i les xifres d'abril són properes al 90%, "perquè ja és temporada alta". Aquestes previsions són millors que les que manejava la Federació durant la World Travel Market de novembre.

En aquest sentit, Frontera ha destacat que, a diferència d'altres anys en què la Setmana Santa ha estat d'hora, no s'espera una baixada significativa d'activitat entre Pasqua i l'estiu. "Anys enrere fins i tot hi havia hotels que tancaven, això ja no ens passa, estem buscant aquesta estabilitat a les nostres plantilles", ha apuntat.

De tota manera, la presidenta dels hotelers de Mallorca ha incidit en el fet que "és important" que la connectivitat "acompanyi" aquesta activitat, la qual cosa permet que les seves empreses tinguin "més oportunitats de comercialització", així com restaurants, comerços i altres.

Al mateix temps, Frontera ha confiat que l'administració pública "no pensi en prestar serveis només els sis mesos" de més activitat, sinó que tingui en compte "aquesta desestacionalització ja confirmada" en qüestions de mobilitat i infraestructures.

En detall, Frontera s'ha referit a la mobilitat interurbana, molt necessària "perquè els treballadors puguin arribar més fàcilment i més econòmicament al treball en diferents punts de Mallorca".

D'altra banda, preguntada per l'arrendament turístic il·legal, Frontera ha remarcat que els hotelers "mai" han tingut problemes amb l'arrendament legal. "On hi va haver una massificació descontrolada", ha raonat, va ser quan es va començar a exercir aquesta activitat en habitatges plurifamiliars "de manera massiva".

Frontera s'ha mostrat convençuda que és possible controlar a través de la tecnologia l'oferta il·legal que "està provocant una tensió ja de per si acusada a Balears de manca de vivenda". Per això, creu que el control de l'oferta il·legal "és un tema estratègic a nivell de convivència balear".