"Proposta de les Illes Balears de prohibir el telèfon mòbil a les escoles només amb algunes excepcions."

PALMA, 11 Gen.

Balears ha presentat aquest dijous a la Taula de l'Alumnat un esborrany amb instruccions per regular l'ús del telèfon mòbil als centres educatius que contempla a grans trets la prohibició generalitzada a Primària i la restricció només amb algunes excepcions a Secundària i Batxillerat.

Ho ha explicat en declaracions als mitjans el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, que ha afegit que la intenció del seu departament és traslladar la proposta d'esborrany a les diferents taules perquè es facin aportacions perquè la instrucció pugui començar a aplicar-se ja el pròxim mes de febrer.

Segons ha argumentat, les excepcions que es podrien contemplar a la restricció generalitzada, tant a l'aula com en els temps de pati, serien de tipus mèdic -ha posat com a exemple el cas d'un malalt de diabetis que fa servir una aplicació- o de tipus lectiu, per exemple, durant una sortida o una excursió per consultar una informació.

A dia d'avui, ja hi ha centres que prohibeixen l'ús del telèfon mòbil i en aquest sentit, el conseller ha subratllat que l'Executiu respectarà en tot moment l'autonomia de centre.

Els representants dels alumnes s'han mostrat favorables a la prohibició pels perills que suposa pel que fa al ciberassetjament o al mal ús de la intel·ligència artificial, tot i que han expressat les seves reserves pel que fa a les sancions que imposen els centres quan se'n detecten les infraccions.

.

Tags

Categoría

Illes Balears