Propostes culturals a Palma per aquestes Festes de Nadal 2023.

Propostes culturals a Palma per aquestes Festes de Nadal 2023.

PALMA, 28 Nov.

L'Ajuntament de Palma ha programat un ventall de propostes culturals per al desembre i els primers dies de gener, bona part d'elles gratuïtes, prioritzant les activitats familiars dirigides a públics de totes les edats de cara a Nadal i fi d'any.

Així ho ha exposat l'àrea de Cultura en una nota de premsa en la qual detalla que la programació inclou propostes de teatre, música i exposicions artístiques en diferents espais municipals.

El Teatre Municipal Xesc Forteza acollirà, els dies 2 i 3 de desembre (dissabte i diumenge), a les 18.00 hores, la representació de 'L'aventura nadalenca', a càrrec de Voicello.

Així mateix, el diumenge 3 de desembre, a les 19.00 hores, aquest mateix espai serà l'escenari de l'actuació de Rita Payés i Xavi Torres, dins de l'espectacle 'Alternatilla Jazz Festival'.

Posteriorment, el divendres 8 de desembre, a les 20.00 hores, serà el torn del cantautor mallorquí Jaume Sureda amb la funció 'Sureda després de tot' i 'I un toc de Nadal'.

Els dies 15, 16 i 17 de desembre, la companyia Produccions de Ferro posarà en escena les tres funcions previstes de l'obra 'El jorn del judici'.

Mentre, la Coral de la Universitat de les Illes Balears (UIB), sota la direcció de Núria Cunillera, oferirà el concert 'Llum i or', a les 20.00 hores.

Ja entrats en les dates de Nadal, arribaran les sis funcions programades d'un dels títols teatrals de major èxit en els escenaris nacionals, 'Boeing, boeing', a càrrec de Trui Espectacles. Les representacions estan previstes per als dies 23, 26, 27, 28, 29 i 30 de desembre, en diferents horaris. La direcció ha estat assumida per Ricard Reguant, amb l'actor mallorquí Joan Carles Bestard en el paper protagonista.

Durant els primers dies del nou any, els espectadors infantils podran gaudir de les representacions de 'Pinotxo', a càrrec dels components de la companyia On Stage. S'han programat quatre funcions: el 3, 4, 6 i 7 de gener, sempre a les 18.00 hores.

Quant al Teatre Municipal Mar i Terra, la programació del mes s'obrirà amb el Concert Cabot, el dissabte 9 de desembre, a les 20.00 hores.

Seguidament, el cap de setmana del 16 i el 17 de desembre, a les 18.00 hores, petits i grans podran gaudir de l'espectacle "La màgia del màgic Cloquell".

A finals de mes, i concretament els dies 28, 29 i 30 de desembre, a les 18.00 hores, la companyia Teatrix representarà 'En Joanet de sa gerra', de Josué Guasch Carbonell.

L'espai cultural de Can Balaguer posa a disposició dels seus visitants, amb vista a aquest mes de desembre, diferents exposicions. Una d'elles és 'La casa possible. Interiors domèstics a Palma 1700-1950', que roman oberta a la planta noble.

Igualment, a l'entresòl i planta noble, es troba l'exposició 'La sala medieval de Can Balaguer'.

D'altra banda, fins al 28 de gener, la Sala Pilar Montaner i la planta noble són l'escenari de la mostra 'La casa elèctrica. Josep Balaguer i l'orgue Walcker'.

Els horaris són de dimarts a dissabte, de 10.00 a 19.00 hores, i diumenges i festius, de 11.00 a 14.00 hores.

Paral·lelament, Can Balaguer acollirà, el 2 de desembre, de les 10.00 a les 13.30 hores, les "Jornades de Investigació María José Massot", en record de la prestigiosa historiadora recentment desapareguda, considerada una figura imprescindible en l'evolució d'aquest espai artístic i cultural.

L'esdeveniment posarà l'accent en l'abundant investigació existent en relació amb l'exposició 'La casa elèctrica. Josep Balaguer i l'orgue Walcker', mitjançant t

Tags

Categoría

Illes Balears