PSOE i Sumar acorden la creació d'una comissió mixta Congrés-Senat sobre insularitat.

PSOE i Sumar acorden la creació d'una comissió mixta Congrés-Senat sobre insularitat.

PALMA, 28 Nov.

El PSOE i Sumar han arribat a un acord per crear una comissió mixta Congrés-Senat sobre insularitat concebuda com un espai per traslladar a l'Estat les necessitats i les reivindicacions de les Balears i les Canàries.

L'acord s'ha produït després que aquest dimarts la Cambra Baixa hagi aprovat ja la creació de 23 comissions ordinàries, vuit no legislatives i altres tres mixtes. Els grups tenen encara unes dues setmanes de termini per a la creació de comissions mixtes.

El diputat socialista Pepe Mercadal ha explicat a Europa Press que la comissió, que comptarà previsiblement també amb el suport de Coalició Canària, servirà per abordar qüestions i problemàtiques que afecten als territoris insulars com la connectivitat, els costos del transport de mercaderies, els increments de preus, la regla de minimis i la sobredependència del turisme.

"Aquesta comissió permetrà traslladar a Madrid la veu de les illes i les seves demandes específiques, que sovint no són del tot enteses", ha puntualitzat el diputat del PSOE. El diputat ha recordat que la passada legislatura el Senat va acollir una ponència d'insularitat.

L'objectiu, segons ha afegit, és que a més de les iniciatives habituals de les comissions, també serveixi de fòrum en què participin experts, membres del Govern o representants d'altres Comunitats Autònomes o de la Unió Europea.

El socialista ha remarcat especialment que la comissió sigui mixta i que hi participin diputats i senadors, sent el Senat la cambra de representació territorial.

El diputat menorquí ha reivindicat que el PSOE sempre ha mostrat especial sensibilitat amb els problemes de la insularitat i s'ha referit especialment a la presidenta del Congrés i expresidenta del Govern, Francina Armengol, de qui ha recordat que sempre deia que "no hi ha res més injust que tractar per igual a territoris diferents".

Mercadal ha expressat la seva confiança que la comissió permetrà "superar les barreres naturals de les Illes" i caminar cap a una millor integració en l'Estat i en la Unió Europea.

Cal recordar que l'acord de govern subscrit entre el PSOE i Sumar conté a la seva darrera pàgina el compromís de treballar en col·laboració amb les institucions de Brussel·les perquè es produeixi el reconeixement efectiu de la insularitat de les Balears per part de la Unió Europea.

Tags

Categoría

Illes Balears