Notícies Balears.

Notícies Balears.

PSOE Palma demana a Cort que comprin els dos molins d'Es Jonquet "perquè siguin públics i estiguin al servei ciutadà".

PSOE Palma demana a Cort que comprin els dos molins d'Es Jonquet

PALMA, 19 Oct.

El Grup Municipal Socialista ha registrat una iniciativa perquè l'Ajuntament de Palma adquireixi els dos molins del barri d'Es Jonquet "perquè siguin públics i estiguin al servei de la ciutadania".

Segons han explicat els socialistes aquest dijous en un comunicat, els molins d'en Gelós i Sa Garriguera d'Es Jonquet estan recentment a la venda i la seva "íconica façana no pot caure en mans d'especulació immobiliària, sinó que ha de passar a titularitat pública i així posar-se al servei dels veïns".

La iniciativa es debatrà en el proper ple municipal i té com a objectiu "protegir aquesta façana de la ciutat amenaçada per la degradació i l'especulació immobiliària", segons ha afirmat la portaveu socialista a Cort, Rosario Sánchez.

D'aquesta manera, Palma adquirirà els dos molins, sumant-se al molí convertit en Casal de Barri d'Es Jonquet i al molí d'en Garleta, que conformen un conjunt històric declarat Bé d'Interès Cultural el 2009.

En aquest sentit, els socialistes han demanat a l'equip de govern municipal que treballi amb el Consell de Mallorca i el Govern per exercir les accions que estableix la Llei de Patrimoni Històric de les Balears perquè la titularitat canviï.