• divendres 30 de setembre del 2022

Pulmó Verd, Marratxí i el Govern reiteren el rebuig al projecte de parc fotovoltaic d'AENA a Son Bonet

img

PALMA, 25 Ago.

El Govern, l'Ajuntament de Marratxí i la Plataforma Pulmó Verd han insistit aquest dijous a rebutjar el projecte d'AENA d'instal·lar un parc fotovoltaic a Son Bonet.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes i alcalde de Marratxí, Miquel Cabot, han visitat aquest dijous el solar al costat de representants de la Plataforma Pulmó Verd.

En declaracions als mitjans, Cabot ha insistit que "AENA no pot ocupar aquest espai" i ha rebutjat qualsevol alternativa que contempli aquest escenari.

"AENA voldrà tornar a tramitar el projecte però estarem davant si se segueix contemplant la instal·lació de plaques solars", ha afirmat el primer edil.

Yllanes, per la seva part, ha reclamat a l'empresa pública i al Govern central "sensi bilitat" als posicionaments tant de la ciutadania com de les administracions de les Illes.

El conseller ha lamentat, però, que AENA "està sent força sorda".

El vicepresident ha traslladat aquest dijous als veïns la resposta d'AENA que "no renuncia" a la instal·lació d'un parc fotovoltaic.

"Està en el seu dret però és difícil de vendre el projecte com d'autoconsum davant la distància a què es troba l'aeroport de Palma", ha afegit.

Yllanes ha reiterat que des de la Conselleria se seguiran emetent informes, recolzats tècnicament i jurídicament, contra la construcció d'un parc fotovoltaic.

El conseller ha assegurat que la posició de l'Executiu autonòmic és ferma i global i ha negat qualsevol interferència política per la possible afinitat del president d'AENA, Maurici Lucena, amb el PSOE.

< p> "La Conselleria responsable ha fet els seus informes i si a partir d'aquí algú no li agrada ja sap què ha de fer”, ha conclòs.

Per la seva banda, Manuel Gomáriz, de la Plataforma Pulmó Verd ha celebrat el suport de les administracions i ha argumentat que “AENA no es pot continuar comportant com un estat dins un estat".