Notícies Balears.

Notícies Balears.

Quatre detinguts per estafar 370.000 euros fent creure que podien anul·lar multes urbanístiques del Consell.

Quatre detinguts per estafar 370.000 euros fent creure que podien anul·lar multes urbanístiques del Consell.

PALMA, 20 de març.

La Policia Nacional ha detingut a Palma a quatre persones per presumptament estafar més de 370.000 euros fent creure que podien anul·lar sancions imposades per l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca (ADT).

Segons ha informat la Policia aquest dimecres en una nota de premsa, els presumptes autors asseguraven tenir contactes a l'ADT que els permetien anul·lar multes imposades per infraccions urbanístiques en finques de l'illa. Fins a la data s'ha determinat que els presumptes autors de la trama delictiva haurien estafat més de 370.000 euros.

La investigació es va iniciar després d'una denúncia que va interposar una de les víctimes, que tenia una multa per una infracció urbanística, i que a través d'uns coneguts es va posar en contacte amb un dels presumptes autors de la trama.

Aquest, exercia de captador i recaptador, de manera que entregava els diners a un altre dels detinguts que suposadament gestionava l'assumpte amb el contacte que assegurava tenir a l'ADT.

La Policia ha explicat que un altre dels detinguts va dur a terme algunes gestions de tràmit davant l'administració per aparentar davant les víctimes que estaven intentant anul·lar la sanció. Malgrat tot, en analitzar les gestions que va fer aquesta persona, es va comprovar que era més un gest de cara a la galeria que un intent d'anul·lar les multes. A més, les sancions de l'ADT eren fermes i no es podien recórrer.

El quart detingut hauria utilitzat un compte bancari a nom d'una empresa seva per captar els diners d'una de les víctimes.

Amb tot, el Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics ha conclòs que els detinguts s'haurien aprofitat de la situació límit, tant econòmica com mental, a què estaven sotmeses les víctimes per convèncer-les perquè realitzessin els pagaments que aquests els sol·licitaven.

Algunes de les sancions imposades per l'ADT arribaven, a més del derroc de les obres realitzades, al pagament d'una multa de més de 500.000 euros.

Durant la tramitació dels expedients, les víctimes es van desentendre de l'assumpte ja que els presumptes autors els asseguraven que no s'havien de preocupar que podrien anul·lar les sancions. Així, s'han vist perjudicades per interessos de demora, així com, en alguns casos, a embargaments per no haver fet front als pagaments de les sancions.