Notícies Balears.

Notícies Balears.

Quatre estudiants del Conservatori Superior de Balears triats per a joves orquestres d'Espanya.

Quatre estudiants del Conservatori Superior de Balears triats per a joves orquestres d'Espanya.

PALMA, 26 Des.

Un total de quatre alumnes del Conservatori Superior de Música de Balears (Csmib) han estat seleccionats per formar part d'algunes de les orquestres joves de Canàries, Madrid i Catalunya.

Aquestes orquestres joves, normalment vinculades a una comunitat autònoma, solen convocar audicions anuals, amb la intenció de seleccionar joves talents (d'entre 16 i 25 anys) nascuts o residents a la comunitat autònoma en qüestió, per participar en els seus encontres orquestrals, segons ha informat la Conselleria d'Educació i Universitats en una nota de premsa.

Aquests encontres, pensats per fer de pont entre l'etapa educativa i el món professional, es duen a terme durant el curs o a l'estiu, i solen consistir en una setmana intensiva d'assaigs i una posterior gira de concerts.

Tot i que la gran majoria de places estan reservades per a joves de la comunitat autònoma de l'orquestra, també s'hi reserven algunes poques places per a joves d'altres llocs de l'Estat que hagin destacat en el procés de selecció.

Entre els quatre alumnes, es troben Bàrbara Miquel, que actualment cursa 3r en l'especialitat de percussió i ha estat seleccionada per la Jove Orquestra de Canàries (Jocan) o María Gómez, alumna també de percussió però de 4t, seleccionada per la Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid (Jorcam).

A més, Rocío Miñana, alumna de 2n de violí, i Joan Fiol, alumne de 4t de violoncel, han estat escollits per tocar amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (Junco).

.