Quatre exconsellers de Formentera citats pel jutge per presumpta prevaricació a S'Estany des Peix.

Quatre exconsellers de Formentera citats pel jutge per presumpta prevaricació a S'Estany des Peix.

La Associació d'Empresaris i Usuaris Professionals de S'Estany des Peix, a Formentera, ha considerat "absolutament lògic" que quatre exconsellers de la institució insular hagin de comparèixer davant la Justícia per un presumpte delicte de prevaricació.

El passat mes de febrer, l'associació va denunciar els exconsellers Alejandra Ferrer, Rafael Ramírez, Bartomeu Escandell i Paula Ferrer per un presumpte delicte de prevaricació administrativa. La denuncia es va fonamentar en l'adjudicació que havien fet dels amarratges en S'Estany des Peix.

En declaracions a Europa Press, des de l'associació han considerat aquest dimarts que aquests polítics "han estat prevaricant clarament" en actuar contràriament a normatives com el reglament de S'Estany des Peix.

L'associació ha recordat que també ha denunciat davant Fiscalia un delicte mediambiental per construir a S'Estany una marina. "Per via judicial volem acabar amb aquest reglament tan absurd a S'Estany des Peix, que deixa fora molta gent -més de 300 persones- que han presentat al·legacions", han declarat.

Els empresaris i usuaris han celebrat que el nou equip de govern al Consell de Formentera ja ha manifestat les seves intencions de reprendre el reglament de S'Estany des Peix, garantint l'accessibilitat al mar per a la gent de Formentera.

Segons ha publicat Periódico de Ibiza y Formentera, el jutjat d'Instrucció Número 1 d'Ibiza ha obert diligències prèvies i la cita en seu judicial pels quatre membres de l'anterior equip de govern serà el proper 3 d'agost.

Categoría

Illes Balears