• dilluns 5 de desembre del 2022

Quatre homes accepten gairebé 14 anys de presó i 257.000 euros de multa per traficar amb droga a Eivissa

img

Una cinquena acusada no admet el tràfic d'estupefaents i dóna diverses explicacions sobre les seves converses amb compradors

PALMA, 29 Set.

Quator homes han acceptat aquest dijous penes que sumen 13 anys i deu mesos de presó i 257.000 euros en multes després de reconèixer que es van dedicar a la venda de droga a Eivissa, principalment marihuana.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Balears jutjava aquest dijous, un grup de cinc persones per aquesta trama de narcotràfic. La cinquena acusada és una dona que residia a l'apartament de Ses Figueretes que la policia assenyala com a punt de venda de la droga.

Les defenses de la resta de processats han arribat a acords amb la Fiscalia pels quals, en assumir els delictes, han aconseguit una rebaixa de les penes de presó que se sol·liciten. La dona, en canvi, a l'inici de la vista ha manifestat que no estava satisfeta amb la tasca del seu advocat i no s'ha adherit a aquest acord.

Per això, ha defensat la seva innocència, malgrat que altres coacusats han declarat que ella venia droga des de l'apartament de Ses Figueretes.

La dona ha assegurat que la droga trobada al seu domicili --cocaïna, haixix, MDMA, cànnabis i metabòlit d'heroïna-- era tota de consum propi i no per a venda a tercers. La Policia va trobar cocaïna i una bàscula de precisió enterrades en un tester a la finestra de la seva habitació, i també pastilles repartides en els seus estris i roba, però la dona ha suggerit que la seva exparella, amb qui va tenir diversos plets per violència de gènere, va ser qui la va posar aquí.

D'altra banda, l'acusada també ha dit que tots els seus ingressos procedeixen de la seva feina netejant sucursals de bancs.

Durant el judici s'han reproduït diferents converses fruit de punxades telefòniques, en què la dona parlava amb suposats compradors. L'acusada ha donat explicacions molt diverses, que la Fiscalia ha considerat del tot "inversemblants", per justificar el contingut d'aquestes converses.

Així, ha negat que les persones que li trucaven per "comprar "es referissin a droga, sinó a "menjar" --malgrat que la trucada es produís al mig de la matinada, per exemple--. En cas que a la conversa s'al·ludís explícitament a marihuana, deia que era per a consum propi. Sobre una trucada alertant de presència policial a prop del seu apartament, ha sostingut que l'avisaven perquè la seva exparella tenia una ordre d'allunyament respecte a ella que s'estava incomplint. Amb tot, un altre acusat ha reconegut que el comprava droga, mentre que la seva exparella ha declarat haver col·laborat amb ella en la venda d'estupefaents perquè li permetés quedar-se al pis.

A més, la dona ja era coneguda per la Policia a Eivissa arran d'altres investigacions per narcotràfic. Els agents del grup d'estupefaents van iniciar aquesta investigació a partir de denúncies veïnals pel "tràssec" constant de toxicòmans que s'acostaven a comprar a l'apartament.

La policia va fer vigilàncies i reportatges fotogràfics per acreditar la venda de substàncies, i van comprovar el flux de persones que pujaven al domicili i sortien després de romandre un temps curt. Així, van interceptar compradors acabats de sortir de l'apartament i van trobar droga entre les seves pertinences.

Al no reconèixer els fets, la Fiscalia ha mantingut la seva petició per a l'acusada, de cinc anys i mig de presó. Pel que fa a la resta, dos germans s'han conformat cadascun amb quatre anys de presó i multa de 123.000 euros; l'exparella de l'acusada ha acceptat quatre anys de presó i una multa de gairebé 8.800 euros; i un quart acusat, d'origen búlgar, ha acceptat un any i deu mesos de presó i una multa de 2.100 euros.

Per a diversos s'ha sol·licitat substituir part de la pena de presó per l'expulsió del territori nacional.

Notícies més vistes Avui